Biserica Ortodoxă Română, reacție dură la adresa unei ziariste

 

BOR reacționează dur în urma unui articol apărut în presa centrală.

"În legătură cu articolul de opinie Ortodoxia, armă politică pentru Rusia apărut sub semnătura doamnei Sabina Fati în publicaţia România Liberă din ziua de 12 martie 2015, precizăm:
 

În ultimii 25 de ani, doamna Sabina Fati instigă adesea la ură confesională şi denigrează istoria şi activitatea Bisericii Ortodoxe Române după principiul calomniază, calomniază, poate va rămâne ceva. După ce, în urmă cu câteva zile, Sabina Fati şi-a exprimat dezamăgirea pe site-ul Europa Liberă că peste 90% dintre elevi au depus cerere pentru a studia Religia în învăţământul public, în România Liberă din 12 martie 2015, aceeaşi jurnalistă aduce acuzații injuste şi nedemne.  Nemulțumită şi iritată de decizia majorității părinților şi elevilor în favoarea prezenței orei de Religie în şcoală, doamna Fati se pretează la un atac dezonorant, folosit în ultimii ani şi de alţi adversari ai Bisericii noastre, şi anume că, în contextul geopolitic din Europa de Est, Ortodoxia ar fi arma politică a Rusiei (sic!). Pentru a-şi argumenta aceste acuzații, doamna jurnalistă face asocieri forțate privind vizita în România a unor persoane politice din Rusia şi legăturile lor cu Biserica Ortodoxă Română. În acest sens, menţionăm că, de fiecare dată când Alexandru Dughin vine în România, jurnalişti ca şi doamna Sabina Fati încep să inventeze presupuse întâlniri oficiale între acesta şi reprezentanți oficiali ai Bisericii Ortodoxe Române. Mai mult, fac presiuni asupra Biroului de Presă al Patriarhiei Române să confirme ceea ce este doar speculație sau zvon", se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei.

Mai multe, pe basilica.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 -1
16 Mar 16:10
"Sinodul I ecumenic de la Niceea (325) a hotarât ca sarbatoarea Învierii Domnului sa fie praznuita în prima duminica dupa luna plina, dupa echinoctiul de primavara. În situatia în care aceasta duminica coincide cu data de 14 Nisan, (Pastile iudaic), sarbatoarea Învierii Domnului se amâna pentru duminica urmatoare. Pentru calcularea exacta a datei de sarbatorire a Sfintelor Pasti, la Niceea s-a mai hotarât ca
Biserica din Alexandria, centru astronomic vestit, sa calculeze data sarbatorii si
sa o comunice celorlalte Biserici.
În anul 1923, la Constantinopol toate Bisericile Ortodoxe au acceptat îndreptarea
calendarului iulian (stil nou). Însa, câteva Biserici Ortodoxe (Patriarhia
Ierusalimului, Biserica Ortodoxa Rusa, Biserica Ortodoxa Sârba, comunitatile
monahale de la Muntele Athos) nu folosesc în rânduiala liturgica calendarul iulian
îndreptat si pastreaza calendarul iulian neîndreptat. În acest context, pentru
praznuirea la aceeasi data de catre toti crestinii ortodocsi a celei mai mari
sarbatori, Învierea Domnului, Bisericile Ortodoxe au stabilit prin consens în anul
1927 ca Sfintele Pasti sa fie sarbatorite dupa calendarul iulian neîndreptat. De
aici rezulta diferenta de sarbatorire de catre ortodocsi si catolici a Sfintelor
Pasti.” Acesta este raspunsul Patriarhiei Romane prin intermediul CNA. Oare in anul 1927 nu a avut nici un rol Patriarhia Rusiei pentru a hotari sa nu se mai sarbatoreasca Pastile in aceeasi zi cu catolicii ?!?!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?