Cum arată fostul birou al lui Nicolae Ceaușescu de la Comitetul Central, actualmente sediul MAI!

 
Video: Cristian Otopeanu
Video: Cristian Otopeanu

Cu acordul MAI, site-ul realitatea.net a avut acces în sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde a realizat un reportaj multimedia legat de Revoluția din 1989. Materialul, realizat acum doi ani, poate fi citit aici.

Printre alte încăperi, site-ul Realitatea a intrat și în cabinetul ministrului de Interne, fost al lui Nicolae Ceaușescu până la data de 22 decembrie 1989, când fostul dictator a plecat cu elicopterul de pe acoperișul clădirii. La acel moment, aici era sediul Comitetului Central al Partidului Comunist Român.

Fostul birou al lui Nicolae Ceausescu masoara aproximativ 50 de metri patrati. Se ajunge astfel: dupa ce intri in sediul Ministerului Afacerilor Interne, urci pe superba scara din fata, apoi ajungi in holul la etajul 1, iar din acel hol se face trecerea in anticamera. Cum intri in anticamera, in partea stanga este fostul birou al lui Nicolae Ceausescu, iar in fata anticamerei este intrarea in celebrul balcon.

Conform jurnalistului Cristian Otopeanu, pentru a intra in fostul birou al lui Nicolae Ceausescu trebuie deschise doua usi. S-au mai pastrat pardoseala si sistemul de iluminat electric, plus parchetul care delimiteaza anticamera de biroul care in prezent este al Ministrului Carmen Dan.

Video: Cristian Otopeanu

Citește și: Interviu CUTREMURĂTOR cu Valentin Ceaușescu. Ultimul acordat presei!

Totodată, realitatea.net a refăcut traseul fugii soților Ceaușescu, din 22 decembrie 1989 și a surprins în imagini tot drumul, de la balcon, până pe acoperișul fostului Comitet Central al PCR, în prezent sediul MAI, unde pe cei doi dictatori îi aștepta un elicopter.

Astăzi, biroul este ocupat de ministrul de Interne, iar urmele gloanțelor trase la Revoluție sunt încă vizibile pe un tablou al lui Sabin Bălașa de pe perete

Vezi și: Agerpres: Imagini ÎN PREMIERĂ cu Nicolae Ceaușescu, ASCUNSE 30 de ani, făcute publice acum! Nu s-au mai văzut

 

 

.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?