Bilanţul "săptămânii negre" de la Bursă, scădere semnificativă pe toată linia

 

Capitalizarea Bursei de Valori Bucureşti a scăzut în această săptămână cu aproape 16%, în doar 3 zile, după ce Guvernul a anunţat o serie de măsuri fiscale ce vizează, cu predilecţie, sectoarele bancar, energetic şi telecom. Capitalizarea BVB a scăzut de 162,02 miliarde de lei, valoarea de luni, la 136,84 miliarde de lei, vineri, ceea ce reprezintă o scădere procentuală de 15,54%, potrivit datelor publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi citate de Agerpres.

Cele mai tranzacţionate acţiuni au fost în această săptămână cele ale Băncii Transilvania. Valoarea tranzacţiilor cu aceste titluri a depăşit 298,3 milioane de lei, însă acţiunile s-au depreciat cu 23,73% .

De asemenea, schimburile cu titluri BRD au fost de 97,902 milioane de lei, iar acţiunile băncii au scăzut cu 23,65%.

Pentru cele două companii, limita inferioară de variaţie a fost setată miercuri la 25%.

O valoare semnificativă a tranzacţiilor a fost înregistrată şi cu titlurile OMV Petrom, de 68,21 milioane de lei, precum şi cu cele ale Romgaz, de 57,09 milioane de lei. Acţiunile OMV Petrom şi cele ale Romgaz s-au depreciat cu câte 22,01%.

Detalii pe Realitatea Financiară.

Criza din piața financiară se adâncește, înainte ca Guvernul să apese butonul roșu

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?