BILĂ NEAGRĂ pentru România. Departamentul de Stat al SUA, raport devastator. Momentul "10 august"

 
BILĂ NEAGRĂ pentru România. Departamentul de Stat al SUA, raport devastator. Momentul "10 august"
BILĂ NEAGRĂ pentru România. Departamentul de Stat al SUA, raport devastator. Momentul "10 august"

Secretarul de stat american Mike Pompeo a prezentat, miercuri, raportul anual al Departamentului de Stat privind situaţia drepturilor omului în lume. Referitor la România, documentul menţionează printre altele durata excesivă a proceselor.

Şeful diplomaţiei americane a evidenţiat negativ China, care se încadrează "într-o categorie aparte", precum şi abuzurile din Iran, Sudanul de Sud, Nicaragua şi China.

În privinţa României, raportul pentru anul 2018 constată că autorităţile civile şi-au menţinut controlul asupra forţelor de securitate. Problemele semnalate în domeniul drepturilor omului sunt legate de corupţia "endemică" a oficialităţilor şi de violenţele poliţiei împotriva romilor. Sistemul judiciar a luat măsuri pentru anchetarea şi condamnarea oficialilor care au comis abuzuri, dar autorităţile au amânat procedurile în care sunt implicate presupuse abuzuri ale poliţiei. De aceea, multe astfel de cazuri s-au încheiat cu achitări, notează agerpres.ro.


Insuficienţa personalului, a spaţiului fizic şi a tehnologiei din sistemul judiciar împiedică în continuare celeritatea şi eficienţa actelor de justiţie, iar ca urmare durata proceselor este excesivă, mai observă Departamentul de Stat.

Condiţiile din închisorile din România rămân grele şi nu se ridică la standardele internaţionale, se mai arată în raport.

În legătură cu libertatea presei, documentul menţionează că jandarmeria a agresat fizic, verbal şi cu gaze lacrimogene cel puţin 15 ziarişti, cu ocazia protestelor publice din 10 august anul trecut.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Fane Tractoristul
14 Mar 10:06
americanii dau ora exacta in materie ... de multe ! Asteptati Putin si va lambireste tatuca ... hehehehehe ...
Răspunde
0 0
Cine le cere părerea ,dle RB,ca dv nu ati dat manda SUAsă monitirizeze lumea ?
14 Mar 07:31
Ei,vedeți dle Vlad,cum e-daca sunteți american-vedeti cum e la americani,versi lături peste unul,se supăra toata națiunea.La noi de la Pacepa incoace,care a trădat pe Ceausescu din iubire de tară,poti critica tara ,guvernul ,PSD,pe dl Dragnea,ii critici doar pe ei,tara e in floare condusa de dl presedinte si lădată de dl Rares Bogdan,care vrea să îi ia locul.Dar cine e America asta de critică toată lumea ,bre ?Unde o fi descoperit democratia lor de o impune cu CIA si cu armata,in tarile care au derapat.... de la vânzarea petrolui.Ei nu stiu nimic de 10 august ?Vorba tiganului,să le moară mama ?Si nu le-a iesit pentru ca si noi stim sa ne apăram de ticăloși ,chiar fara SRI.
Răspunde
0 0
vlad
13 Mar 23:19
pustiule, spre deosebire de tine, singura mea cetatenie este americana. dar se observa din ce in ce mai clar ca stii exact cum se procedeaza la Kremlin, te rog eu pastreaza laturile pentru tine, pe mine nu ma ajung.
Răspunde
0 0
Hazna dem...
13 Mar 22:22
vlad 13 Mar 20:58 - vladica, tata, ai fost vreodata in US !? NU ! Acolo, cum misti putin anormal te-au gaurit, pentru securitatea politistului, dar poti sta in piata centrala si protesta toata viata ... nici macar kremlinul nu l-ai vizitat ca nu era de nasul tau ... acolo poti fi impuscat exact in fata palatului prezidential si nu vede nimeni nimic !
Răspunde
0 0
Dragoș
13 Mar 21:17
Rareș bogdan președinte
Răspunde
0 0
vlad
13 Mar 20:58
bate campii, in USA esti impuscat de catre departamentul de stat inainte sa spui ceva, articolul este publicat pentru mironositele noastre, mimoze sensibile si nu numai. in germania la hamburg dau cu gaze si apa in manifestanti si iarna, in franta am vazut toti, youtube este inca gratis, profitati pentru intelegere.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?