Bijuteria antiviol. Fiecare femeie trebuie să o poarte. Iată cum funcţionează

 
Bijuteria antiviol. Fiecare femeie trebuie să o poarte. Iată cum funcţionează
Bijuteria antiviol. Fiecare femeie trebuie să o poarte. Iată cum funcţionează

O bijuterie care conține un sistem de alarmă a fost creată de cinci ingineri din India pentru a ajuta la prevenirea violurilor în țara lor, în care datele oficiale arată că, anul trecut, s-au înregistrat, în medie, câte o sută de agresiuni sexuale pe zi.

Comercializat pe internet sub numele de "Safer", pandantivul cu piatră prețioasă are înglobat un microcip prin intermediul căruia se poate trimite un semnal de alarmă printr-o aplicație instalată pe telefonul mobil. Posesoarea acestei podoabe poate fi imediat localizată prin sistemul GPS astfel încât să i se acorde ajutor în cel mai scurt timp.

"Ne-am gândit la un obiect care să nu încarce femeia, iar bijuteriile sunt obiecte pe care indiencele le iubesc. Ne-am dus la bijutieri și am constatat că pandativele cu pietre prețioase sunt cele mai solicitate produse", a explicat Para Batra, directorul de vânzări de la firma Leaf, care comercializează noua bijuterie, conform Agerpres.

Nu în ultimul rând, fabricanții și-au dorit să realizeze "un element pasiv, care să nu poată fi folosit contra victimei, așa cum ar fi, de exemplu, un spray iritant care ar putea fi smuls și utilizat apoi chiar de agresor", a mai spus el.

Primul model al dispozitivului "Safer" ar urma să fie lansat în luna noiembrie și în magazine din mari orașe precum New Delhi, Bombay sau Bangalore, iar creatorii lui lucrează deja la perfecționarea acestuia, cu ajutorul poliției.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?