BIAS 2018, spectacol aerian excepţional pe cerul Capitalei. Programul complet (VIDEO)

 
bias 2018 program
bias 2018 program
bias 2018 program bias 2018 program bias 2018 program

BIAS 2018 program. Peste o sută de aeronave şi 150 de piloţi şi paraşutişti participă la show-ul aerian BIAS 2018. Startul oficial s-a dat la ora 10:00, când aeronave F16 din dotarea forțelor aeriene române a survolat Aeroportul Băneasa. 

BIAS 2018 program. 


"Activitatea de zbor va continua până la apus, până la ora 21.00, cu o scurtă pauză de 30 de minute în intervalul 15.30-16.00. Vor fi peste 100 de aeronave prezente în zbor, faţă de cele care sunt în expoziţia statică şi vor evolua de la aeronave mici, cu un motor, cu piston, până la aeronave cu 4 motoare, cum ar fi avionul Hercule din dotarea Forţelor Aeriene Române", a declarat George Rotaru, directorul Aeroclubului României, conform Mediafax.

(w728) bias 2018

BIAS 2018 program. Ce aeronave vor vedea oamenii și cum va fi vremea

Printre invitaţii speciali ai BIAS 2018 sunt "supersonicii" Turkish Stars (Turcia), care au revenit la Bucureşti cu un spectacol de elită mondială.

"Pe lângă participanţii tradiţionali, vom avea alături de noi invitaţi din Austria, care vin cu 7 aeronave, inclusiv un avion de acrobaţie, şi vom avea evoluţii individuale de acrobaţie cu aeronave de luptă, vor fi două avioane Griffon, unul din Cehia, unul din Ungaria, un F-18 din Spania şi un Saab din Austria. Probabil cele mai apreciate evoluţii vor fi cele două formaţii, cu avioanele active, printre care şi Turkish Stars, care vin a treia oară la noi. Din ce am observat noi, condiţiile meteo vor fi bune, posibil să apară ploi locale", a mai spus Rotaru.

Turkish Stars reprezintă Forţele Aeriene ale Turciei şi este unica formaţie din lume care evoluează cu opt avioane de luptă supersonice. Trupa a obţinut statutul de escadrilă în 1993.

Intrarea la BIAS 2018 este libera si se face prin Romaero.

BIAS 2018 program. Totul despre marele show aeronautic BIAS 2018

BIAS 2018 program. Cum ajungi la BIAS 2018

Autobuzele RATB cu care puteti ajunge la BIAS 2018 sunt cele care circula pe liniile 112, 131, 148, 149, 205, 261, 301, 304, 335, 604, precum si pe liniile RATB expres 780, 783.

BIAS 2018 program. Ce aeronave puteti vedea la BIAS 2018

Spectatorii BIAS 2018 vor avea ocazia sa vada aeronave ale fortelor aeriene din Romania, SUA, Polonia, Turcia, Spania, Cehia, Ungaria, Marea Britane, Grecia si Italia ce isi vor arata maiestria in cadrului show-ului aerian.

BIAS 2018 program. Flying Bulls

Flying Bulls revin la Bucureşti cu o surpriză la înălţime, așa cum ne-au obișnuit în fiecare an!

BIAS 2018 program. Aeroclubul României, la BIAS 2018

Spectacolul aerian la BIAS 2018 este garantat de prezența așilor Aeroclubului României – Hawks of Romania, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings.

Hawks of Romania evoluează cu 5 avioane EXTRA 300;

White Wings este formația de două planoare, care a dat clasă multor campioni mondiali la concursurile internaționale.

Blue Wings este formația de parașutisti, care vor încânta publicul de la BIAS, dezvăluind în aer drapelul tricolor de 400mp

Spectatorii vor asista și la evolutii inedite de acrobatie individuală, realizate cu aeronave Zlin 50, Extra 300 și IAR 35

BIAS 2018 program. Forţele Aeriene Române, la BIAS 2018

BIAS 2018 este o zi de sărbătoare a zborului, în care tehnica se transformă în artă.

În acest an, tehnica militară română vine cu o promisiune fermă: un program populat cu multe aeronave din dotarea Forțelor Aeriene Române care vor condimenta programul BIAS 2018 cu manevre de maximă dificultate și numeroase elemente dificile de zbor, realizate cu aeronave militare. 

BIAS 2018 program. US AIR FORCE, la BIAS 2018 

Echipa US AIR FORCE revine la BIAS cu aeronave F15. F-15 Eagle, produs de McDonnell Douglas (Boeing, după alipire, în 1997), este un avion bimotor cu postcombustie, capabil de zbor de noapte, pe toate condițiile meteo, destinat penetrării spațiului aerian inamic, obținerii și menținerii superiorității aeriane.

A fost proiectat pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite și a zburat pentru prima dată în iulie 1972. Este una dintre cele mai reprezentative aeronave ale erei moderne. Datorită performanțelor încă neegalate, F-15 rămâne în serviciu activ, urmând să fie retras cel mai devreme în 2020.

BIAS 2018 program. Forțele Aeriene ale Greciei, la BIAS 2018

Forțele Aeriene ale Greciei vor participa din nou la BIAS cu Mirage 2000 - avion de vânătoare francez, destinat misiunilor de luptă aeriană, atac la sol, recunoaștere etc.

Produs de Dassault Aviation, Mirage 2000 a fost proiectat, la sfârșitul anilor 1970, ca un avion ușor pentru Forțele Aeriene Franceze, fiind bazat pe modelul Mirage III. 

"Stăpâni, mereu, peste înălțimi" este deviza Forțelor Aeriene ale Greciei, vulturul din emblemă inspirându-le, dominator, zborul.

BIAS 2018 program. Forțele Aeriene ale Cehiei & Forțele Aeriene ale Ungariei, la BIAS 2018

Forțele Aeriene ale Cehiei și Forțele Aeriene ale Ungariei vor fi prezente la BIAS 2018 cu același tip de aeronavă: JAS 39 Gripen, avion multirol cu greutate redusă, monomotor, fabricat de compania aeronautică SAAB din Suedia. Este dotat cu aripă delta, ampenaj tip rață (denumit și canard), un design care conferă stabilitate relaxată și un sistem electronic de control automat (fly-by-wire).

BIAS 2018 program. La BIAS 2018 - elicopterul Kamov Ka-26

Cei care au auzit de Valer Novac știu că el este „tăticul elicopterelor” din România, transformând Ka-26 utilitar într-un elicopter de acrobaţie şi demonstrând de ce este una din marile vedete ale manifestărilor aviatice.

Aflăm, astfel, cu toții că aviaţia utilitară nu înseamnă doar aparatele acelea de zbor care se ridică de la sol din an în Paşte pentru a stropi câmpul sau satele contra dăunătorilor.

Înseamnă piloţi vigilenţi aflaţi la manşa unui aparat care trebuie manevrat cu foarte mare exactitate! Iar Valer Novac zboară la firul ierbii, întoarce în grabă la 180 de grade, cu o precizie spectaculoasă, aterizând aparate masive, de zeci de milioane de euro pe suprafeţe de câteva zeci de metri pătraţi, aparent imposibil de practicat când vine vorba de aviaţie

Cine mai participă:

  • Turkish Stars
  • Iacării Acrobaţi
  • Jurgis Kairys
  • TAROM
  • Polonia - Polish Air Force Team ISKRY
  • Italia – Eurofighter Typhoon
  • NATO – AWACS
  • Spania – F18
  • Germania – Eurofighter Typhoon și Tornado

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Florin
30 Jul 15:03
Frumos: avioane, manevre spectaculoase, dar și incredibil de multă poluare și de mult zgomot.
Păcat că acest show aviatic se desfășoară (nu numai show-ul propriu-zis, dar și zilele de antrenament) deasupra orașului. Știți cum e să treacă avioanele de atac în mare viteză la câțiva zeci de metri mai sus de acoperișurile caselor? Era un pilot spaniol care declara într-un interviu din cadrul show-ului la o televiziune românească despre faptul că dacă ar zbura cu viteza maximă ar smulge toate acoperișurile caselor.
Nu înțeleg cum primește acest show aviatic autorizație an de an. Înțeleg că sunt mulți cei care apreciază show-ul, dar de ce nu se desfășoară în afara orașului, pentru a deranja cât mai puțin? Știți ce poluare extraordinară a fost produsă în aceste zile, doar pentru distracție, într-un oraș unde dacă încerci să mergi cu bicicleta vara prin trafic nu poți respira de gaze de eșapament?

E ușor să poluăm și să distrugem, după aceea plângem și ne smulgem părul din cap că avem incendii devastatoare, aer irespirabil și mizerabil, temperaturi caniculare tot mai severe, furtuni tot mai violente, ploi care nu se mai termină urmate de secete distrugătoare, dar nu am auzit de niciun show în cadrul căruia să fim chemați să plantăm un milion de copaci în jurul Bucureștiului. Eu sunt sigur că dacă Primăria ar organiza un astfel de show, un număr extrem de mare de Bucureșteni ar veni să contribuie.

Succes în continuare. Direcția în care mergem e clară și în consecință deznodământul nu poate fi decât unul singur.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?