BFF - FACEBOOK. Atenție la această țeapă! #BFF

BFF - FACEBOOK. Potrivit "știrii", Mark Zuckerberg ar fi inventat personal formula BFF (un acronim vechi de ani de zile, care înseamnă "best friend forever" - "cel mai bun prieten pentru totdeauna") pentru a ajuta userii să verifice cât de sigure sunt conturile lor. 
BFF - FACEBOOK. Userii sunt determinați să testeze BFF la comentarii. Dacă acronimul devine verde după ce a fost postat, contul ar fi sigur. Dacă nu, utilizatorii sunt rugați să schimbe parola de urgență, pentru că "ar putea fi atacați de hackeri".

Fake news-ul a luat naștere pe fondul scandalului Cambridge Analytica, o companie care a colectat prin tehnici discutabile datele personale a peste 87 de milioane de useri.

De menționat este că userii nu sunt în pericol, iar schimbarea periodică a parolei este o practică încurajată de orice persoană cu minime cunoștințe legate de tehnologie și modul în care funcționează internetul și rețelele de socializare.

Cu toate acestea, acest fake news reprezintă încă un semnal de alarmă pentru cât de naivi sunt cei mai mulți utilizatori Facebook și cât de puțin echipați sunt să facă diferența între o informație adevărată și una falsă. Un element important, mai ales în contextul în care, potrivit unui studiu, este foarte posibil ca "știrile false" să-l fi transformat pe Trump în președinte al SUA.

CITEȘTE ȘI:

Cambridge Analytica. Datele a 112.000 de utilizatori Facebook din România au fost accesate de firmă

Zuckerberg, audiat în Congresul SUA. Facebook a vândut datele utilizatorilor şi către alte companii

Cum poţi elimina rapid toate aplicaţiile cu acces la contul tău de Facebook

Mark Zuckerberg, la audieri: "Și datele mele au fost preluate de #Cambridge Analytica"Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?