Bernd Fabritius, primul român ales în Bundestag, are un nou rol în viitorul Guvern Federal

Bernd Fabritius
Bernd Fabritius

Bernd Fabritius, președintele sașilor transilvăneni din Germania, a fost numit, ieri, Împuternicit al Guvernului Federal pentru Imigrare și Minorități Naționale.Bernd Fabritius a transmis un mesaj de mulțumire și s-a declarat gata să înfrunte această provocare.

„Mă simt deosebit de onorat pentru încrederea acordată. Această sarcină importantă este o provocare pe care mi-o asum cu placere și mă voi dedica în totalitate pentru îndeplinirea cu succes a acestei sarcini", a transmis Bernd Fabritius, prin intermediul unui comunicat de presă. El a salutat și numirea noului secretar de Stat al viitorului Ministru de Interne, vicepreședintele Federației Expatriaților, Stephan Mayer.

Bernhard Fabritius este un politician german, din anul 2013 membru al Bundestagului din partea CSU. Din 7 noiembrie 2014 este președintele Federației Germane a Expulzaților.

Născut în Agnita, județul Sibiu, Fabritius a emigrat cu părinții în Bavaria, la Waldkraiburg, în 1984, unde bunicul matern se stabilise după ce a fost deportat din România în Uniunea Sovietică.

În anul 2007 Fabritius a fost ales președinte al Asociației Sașilor Transilvăneni din Germania.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?