Berceanu a declarat că nu sunt obligatorii disponibilizări la CFR, ci trebuie reduse costurile

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat luni că nu este obligatoriu să fie disponibilizaţi angajaţi de la CFR, ci trebuie ca sindicatele să vină cu propuneri de reducere a costurilor, personal preferând să taie din miile de salarii de peste 15.000 - 20.000 de lei.
Ministrul Transporturilor nu a participat la negocierile cu sindicatele CFR, precizând că a delegat această sarcină unui grup de negociere. "Aş putea foarte bine să nu dau pe nimeni afară şi nu mi se pare normal ca aceste negocieri să aibă loc prin intermediul presei, fiind în defavoarea sindicatelor", a spus Radu Berceanu.

Acesta a precizat că sindicaliştii au cerut planul cu disponibilizările care trebuia să fie discutat, urmând să vină cu propuneri pentru reducerea cheltuielilor, fără a fi dat cineva afară. "Mă aştept la greve şi proteste pe calea ferată pentru că situaţia în general este foarte proastă. Când am mai fost ministru am lăsat CFR cu profit, iar acum l-am găsit pe minus", a spus Berceanu.


De asemenea, ministrul Transporturilor a spus că nimeni nu a putut să îi explice de ce s-au făcut attea angajări în ultimii doi ani.

Ministrul a menţionat că la CFR s-au făcut investiţii în electrificare, locomotive noi, sisteme informatice moderne la CFR, cu bani de la bugetul de stat, în aceste condiţii nefiind nevoie de aşa mulţi angajaţi.

"În momentul de faţă se negociază cu FMI şi s-ar putea să ni se impună condiţii legate de faptul că în acest moment se negociază restructurarea CFR", a precizat Berceanu.

El a subliniat că salariile angajaţilor CFR ar putea fi crescute la nivelul muncii fiecăruia. Berceanu a mai spus că există o reducere în ceea ce priveşte traficul de călători şi marfă, iar trenurile nu pot să circule goale şi să se menţină personalul care nu are ce face. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?