Belgia sporeşte controalele de la frontiera cu Franţa

 
Belgia
Belgia

Belgia va spori controalele forţelor de Poliţie în vestul statului, înainte de închiderea taberei de refugiaţi din Calais, din cauza unui potenţial aflux al imigranţilor ce ar încerca să ajungă în porturile belgiene pentru a se îmbarca spre Marea Britanie, informează site-ul agenţiei Reuters.Începând de duminică, Belgia va desfăşura forţe de Poliţie suplimentare la frontiera cu Franţa şi în vestul statului.

"Ar putea exista mereu controale la frontieră, însă obiectivele operaţionale sunt de a colabora cu unităţi ce se deplasează în întreaga regiune", a declarat guvernatorul provinciei Flandra de Vest, Carl Decaluwe.

Se estimează că aproximativ 5.000 de imigranţi trăiesc în tabăra de refugiaţi situată în portul francez Calais. Aceştia doresc să ajungă în Marea Britanie, traversând Canalul Mânecii. Din portul belgian Zeebrugge pleacă în mod regulat curse de feribot.

Ministrul de Interne al Franţei, Bernard Cazeneuve, a declarat joi jurnaliştilor că operaţiunea de închidere a taberei de refugiaţi din Calais este inevitabilă.

Carl Decaluwe a afirmat că în prezent nu există indicii în privinţa unei creşteri brusce a imigranţilor ce se deplasează din tabăra din Calais în Belgia.

"Am aflat că o parte din aceştia s-au îndreptat spre Paris sau spre sudul Franţei", a spus Decaluwe.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?