Bătaie ca-n filme în parlamentul ucrainean - VIDEO

 

O bătaie între doi parlamentari ucraineni a perturbat joi lucrările Legislativului de la Kiev şi a condus la îndemnuri privind adoptarea unui cod etic pentru membrii puterii legislative, relatează postul Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) în pagina electronică.

Deputatul Iegor Soboliev din cadrul alianţei politice Samoponici (Autoapărare) s-a luat la bătaie cu colegul său Vadim Ivcenko din cadrul Batkivşcina (Patria), din cauza unor dezacorduri cu privire la legea proprietăţii terenurilor.

Personalul de securitate al instituţiei a intervenit să oprească bătaia, după care Ivcenko s-a ales cu nasul spart, iar Soboliev cu buza spartă.


Preşedintele Verhovna Rada (Parlamentul ucrainean) Volodimir Hroisman a oprit lucrările adunării timp de 15 minute, după ce a izbucnit încăierarea.

Hroisman a declarat, la reluarea lucrărilor, că cei doi vor fi pedepsiţi pentru felul cum s-au purtat prin interzicerea participării la următoarele cinci şedinţe.

El a recomandat adoptarea unui cod etic pentru parlamentari, pe care să fie obligaţi să-l semneze şi respecte.

Încăierările au fost destul de frecvente în Parlamentul Ucrainean în ultimii ani.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
10 -1
13 Feb 10:35
E bataia pe ciolan. La noi a avut loc in 1990-1991, cand s-a facut "imparteala". Maidan ati vrut, maidan aveti. Peste 10-15 ani o sa fiti cu totii pe maidan ca nu o sa mai aveti fabrici, uzine, case, nimic. Va ia "democratia" tot. Traiasca americanii, langa bunicul meu.
Răspunde
15 0
13 Feb 10:31
La noi nu se bat, toti se inteleg si toti fura si se ajuta unii pe altii indiferent de partid!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?