Bashar Al-Assad, despre intervenţia Rusiei în Siria: "În caz contrar, regiunea va fi distrusă!"

 

Președintele sirian, Bashar Al-Assad, a avertizat duminică în legătură cu distrugerea regiunii Orientului Mijlociu în caz de eșec al coaliției Rusiei și a aliaților săi împotriva ''grupurilor teroriste'' în țara sa, relatează AFP.

 Într-un interviu la televiziunea iraniană Khabar, care l-a întrebat despre șansele de succes ale coaliției între Rusia, regimul sirian, Iran și Irak împotriva ''terorismului'', Bashar Al-Assad a răspuns: ''Ea trebuie să reușească, în caz contrar întreaga regiune va fi distrusă și nu doar una sau două țări''.

''Prețul ce trebuie plătit va fi desigur mare'', a spus el, potrivit unui text difuzat de președinția siriană pe Twitter. Bashar Al-Assad și-a exprimat convingerea că ''această coaliție va obține rezultate adevărate''.


''Șansele de succes ale acestei coaliții sunt mari'', a adăugat președintele sirian, ale cărui trupe sunt în război împotriva rebelilor de patru ani și jumătate. El a făcut apel la țările occidentale să se alăture acestei coaliții.

Rusia întreprinde de miercuri lovituri aeriene împotriva jihadiștilor Statului Islamic, dar și asupra unor grupuri rebele în Siria, afirmând că vrea să combată ''terorismul''. Țările occidentale, care vor plecarea lui Bashar Al-Assad de la putere, suspectează Moscova că vrea mai ales să-l sprijine pe președintele sirian bombardându-i pe inamicii săi, după numeroase înfrângeri suferite de armata siriană în ultimele luni.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?