Băsescu:Vreau să merg să văd dacă bălteşte apa pe terenurile de la Nana, o să pun pozele pe Facebook

 
Băsescu:Vreau să merg să văd dacă bălteşte apa pe terenurile de la Nana, o să pun pozele pe Facebook
Băsescu:Vreau să merg să văd dacă bălteşte apa pe terenurile de la Nana, o să pun pozele pe Facebook

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Gândul Live, că vrea să meargă la Nana să vadă "cum bălteşte apa" pe terenul cumpărat de fiica sa, el menţionând că speră ca din producţia de anul acesta să poată plăti o parte din ratele fiicei sale la credit.

Întrebat dacă a fost la Nana pentru a-şi vedea terenul, preşedintele Băsescu a spus: "Nu am fost, dar vreau să mă duc pentru că vreau să văd dacă bălteşte cumva apa pe terenurile de la Nana. Vă asigur că o să pun pozele pe Facebook, când mă duc la Nana, să văd cum sunt grâul şi orzul pe care le-am semănat".

Întrebat dacă doreşte să scoată bani din acest teren, preşedintele a spus că ar dori să poată plăti, din producţie, măcar pentru o parte din ratele pe care le plăteşte fiica sa, Ioana, la credit, şi a menţionat că din veniturile sale de notar aceasta plăteşte o rată de 5.000 până la 6.000 de euro pe lună, fiind "suportabilă" pentru un notar.

"Ioana ar vrea să mai reducem plăţile pe care le face ea, din recoltă", a spus Traian Băsescu, arătând că speră să poată acoperi 15 până la 20% din rată, cu ceea ce va câştiga din producţia pe teren.

Şeful statului a precizat că situaţia juridică a terenului nu îi creează nelinişte, deocamdată, pentru că raportul comisiei senatoriale a arătat că s-a luat corect creditul, iar în ce priveşte raportul comisiei de la Camera Deputaţilor, nu ştie dacă va mai fi transmis, pentru că a începit ancheta penală.

"Ce vă pot spune cu certitudine este că Ioana nu a cumpărat de la cetăţeni pământul, ci l-a cumpărat şi a semnat cu proprietarul italian, de fapt a fost fiica proprietarului italian, care cumpărare cu câţiva ani în urmă acest teren. În mod categoric, a fost un cumpărător de bună credinţă", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să precizeze că, dacă în procesul de restituire sunt nereguli, şi instanţa va constata că s-au făcut împroprietăriri ilegale, tot instanţa va decide şi ce se întâmplă cu terenul, adică poate decide că terenul pe care l-a achiziţionat revine la stat.

"Foarte bine, dacă aşa se va întâmpla, nu se opune nimeni, numai că aş vrea ca, în situaţia în care acest lucru se întâmplă, cei vinovaţi de fraude în timpul procesului de împroprietărire să răspundă penal, pentru că numai aşa se pot anula tranzacţiile anterioare, dacă se constată fraudarea procesului de împroprietărire", a mai precizat Traian Băsescu.

Potrivit preşedintelui, instanţa trebuie să meargă în acest context, până la prefect, pentru că el a semnat titlurile de împroprietărire.

"Comisia judeţeană, toată lumea bate pe comisia Nana, pentru că nimeni nu are curaj, din politicieni, să meargă acolo unde este sediul problemei, titlurile s-au dat de la nivelul prefecturii. Era un prefect PC, a fost şi unul PSD, la un moment dat", a mai afirmat Traian Băsescu.

Despre acuzaţiile care i-au fost aduse, la începutul scandalului, că a luat terenul de la Institutul Fundulea, preşedintele a spus că "au constatat că prefectul vremii a făcut un abuz, luând 2.000 de hectare de teren de la staţiune şi dându-l unor clienţi".

"Acum nu ştiu cum să pună pământ peste afacerea Fundulea. (...) Nişte clienţi ai PSD au luat acest teren. Tata socru nu pare un tip foarte străin nici de afacerile cu teren din Timiş şi nici cu afacerile cu terenuri din Călăraşi", a mai spus Băsescu, referindu-se la Ilie Sârbu.

El a continuat: "Când au constatat că îşi bagă gâtul în lanţ, cu Fundulea, au început să uite de Fundulea, dar nu îi las eu să uite".

"Aş vrea să văd generalizată ancheta de la Nana", a mai declarat Traian Băsescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 -1
German Alexandru
06 May 21:25
Si daca balteste pune mana pe lopata si face sant de scurgere de la Cotroceni la Dunare, trecand prin Nana?!
Răspunde
3 -4
nelutiu
06 May 18:45
Vine ursul de la munte, diha na martine na
Pe carari drumuri abrupte, diha na martine na
Vine ursul ca sa-ti joace, diha na martine na
Dansuri din buric ai place, diha na martine na

Joaca joaca ursule, diha na martine na
Sa scotem paralele, diha na martine na
Joaca bine daca vrei, diha na martine na
Sa ne dea boierii lei, diha na martine na
Joaca bine si-o batuta, diha na martine na
Ne da boierii valuta, diha na martine na
Ursul meu vrea si sarmale, diha na martine na
Va danseaza-n pijamale, diha na martine na
Daca-i dati si-o portocala, diha na martine na
Va danaseaza-n pielea goala, diha na Basescu na .
PS .cintati dragi basiti frustrati!!!!
Cucu,...cucu ,cucu...deh de300 ha ! cintati ciobanas cu 500 oi!, cucu ,cucu,......la naiba demisul a plecat !! ...nu disperati : e la GOLDEN SPRIT ! A RAMAS CU AMARUL DOVEDIT DE EL: DE SECURIST DEMENT! E MAFIOTUL SEF PENAL BOLNAV LA CHELIE !MAFIOTUL DEMIS STIE CA I SE STERGE MULTE DOVEZI A HOTIEI SALE DE MOSIER !!! CINE DREK IL MAI CREDE ...ORBI BASITI _SI GUSEI !!!
Răspunde
5 -4
PIMP sau PEşTE?
06 May 17:17
O ştiti pe-aia cu "are balta peşte"? Aşa se implineşte destinul... balta la Nana, se duce şi peştele la balta...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?