Băsescu propune Parlamentului adoptarea bugetului până la 16 ianuarie

 
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Birourile Permanente reunite iau în discuţie o scrisoare a preşedintelui Traian Băsescu în care acesta propune conducerii Parlamentului un program accelerat de învestire a noului Guvern şi adoptare a bugetului de stat pe 2010.

Potrivit NewsIn, scrisoarea prevede ca votul de învestire a Guvernului de către Parlament să aibă loc până pe 23 decembrie, iar în perioada 28-29 decembrie să fie depus bugetul de stat pe anul 2010 în Parlament.

Până pe 16 ianuarie să fie dezbătut şi aprobat bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, iar în perioada 16-19 ianuarie acestea să fie publicate în Monitorul Oficial şi să fie invitate echipele de evaluare ale Uniunii Europene, Băncii Mondiale şi FMI, propune şeful statului.


De asemenea, în scrisoare se mai precizează că în perioada 20-27 ianuarie ar urma să aibă loc vizita delegaţiilor de evaluare, iar între 12 şi 15 februarie bordul FMI să aprobe următoarele tranşe pentru România.

"Cunosc că Parlamentul are independenţa de a-şi stabili propriul program de funcţionare, însă doresc să vă aduc la cunoştinţă că dacă acest calendar ar fi respectat, FMI ar putea realiza vizita de evaluare între 20 şi 27 ianuarie, astfel încât între 12 şi 15 februarie 2010 bordul FMI să se întrunească şi să aprobe următoarele tranşe de împrumut pentru România. În cazul în care instituţiile statului nu vor respecta acest calendar, România va fi în situaţia de a nu primi la termen finanţarea din partea organismelor internaţionale", mai precizează Băsescu în scrisoare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?