Băsescu: Drapelul, simbol al luptei poporului pentru libertate, le spun românilor să îl cinstească!

 
Băsescu: Drapelul, simbol al luptei poporului pentru libertate, le spun românilor să îl cinstească!
Băsescu: Drapelul, simbol al luptei poporului pentru libertate, le spun românilor să îl cinstească!

Preşedintele Traian Băsescu a transmis joi, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Național, care este un “simbol al luptei poporului român pentru liberate”, el transmiţând românilor că trebuie să preţuiască şi să cinstească Tricolorul României.

Băsescu transmite un mesaj românilor, cu acest prilej: “Participarea noastră, astăzi, la diferitele manifestări consacrate Zilei Drapelului Naţional îmi oferă sincerul prilej de a le spune tuturor românilor că trebuie să preţuiască şi să cinstească Tricolorul României”.

Preşedintele mai arată că la 26 iunie sărbătorim Ziua Drapelului Naţional, simbol al luptei poporului român pentru liberate, care ne amintește datoria care ne revine pentru a apăra unitatea, securitatea și independenţa României și pentru a servi cu devotament patria”, se arată în mesajul transmis de şeful statului.

Traian Băsescu precizează în mesaj că tricolorul, adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei Revoluţiei de la 1848, a pătruns în conştiinţa românilor ca steag naţional.

“Importante evenimente şi momente ale istoriei noastre, Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, Independenţa de stat a României de la 1877, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, bătăliile purtate în cele două războaie mondiale și multe altele, având ca ideal libertatea şi unitatea naţională, au avut loc şi s-au desfăşurat sub acest stindard naţional. Pentru ostaşii români, Drapelul reprezintă simbolul onoarei, al vitejiei şi al gloriei militare. Pe câmpul de bătălie pentru apărarea ţării, la instrucţie, în misiunile din teatrele de operaţii, Tricolorul i-a însoţit şi îi însoţeşte pe militari ducând cu el dorinţa naţiunii române de a-şi afirma deplina independenţă şi suveranitate, de a avea relaţii bazate pe încredere şi respect reciproc cu toate popoarele lumii”, se mai arată în mesajul preşedintelui României.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
ALEXANDER RACKOZY GITENSTEIN
26 Jun 18:47
BIBLIA,DRAPELUL,CONSTITUTIA SUNT ESENTA SACRALITATII ORICARUI POPOR .PACAT CA CLASA POLITICA,BISERICA SI JUSTITIA NU SUNT CAPABILE SA SE RIDICE LA NIVELUL POPORULUI ROMAN SI SE FOLOSESC DE ACESTE SIMBOLURI DOAR PENTRU A EXCROCA ACEASTA TARA,CU UN POPOR MULT PREA NECAJIT SI UITAT DE DUMNEZEU.MAI ESTE CEVA NECORUPT IN ROMANIA???
Răspunde
0 0
Cap limpede
26 Jun 18:04
Daca , despre cei plecati , trebuie sa se spuna mereu , numai de bine , iar daca in urma unei ploi de ieri , un loc , a avut de suferit , datorita , unei , iluminari puternice , de sus , oare ? , nu o fi cumva ? , vre-un semn ? , de la sufletele celor plecati ? , si care nu sunt de acord cu prezentul ? si care doresc sa se odihneasca si in viitor , tor in aceleasi locuri ? Oare Decebal , Burebista , Eminescu , ar trebui sa plece de la locurile lor , ca nu mai au cumva Rude , si care sa-i vada , macar odata , la doi Ani ?
Ramane de comentat !
In orice caz 90 la suta este pentru credinta .
Iar despre cei plecati , numai de bine , cu Rude , sau fara Rude , istoria trebuie sa existe !
Răspunde
4 0
mafia conduce Romania
26 Jun 11:39
Draga.. tovarase, nu drapelul e problema
Problema e ca niste banditi se folosesc de el in interes personal pentru a-i aproba cand spun ceva si a crea impresia ca il aprobam si suntem in aceiasi barca, asa ca mai taca-va fleanca de impostori
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?