Băsescu: ”Dosarul Caracal este testul care ne va arăta daca justiţia este capabilă să aplice legea”

 

Traian Băsescu spune că în cazul Caracal se va ajunge în zone extrem de sensibile cu demnitari locali

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este de părere că presupusul criminal din dosarul Caracal - Gheorghe Dincă - nu a fost singur.

Traian Băsescu opinează că, în acest caz, anchetatorii vor ajunge în zone estrem de sensibile în care sunt implicați demnitari locali.

”După ce mai bine de o săptămână anchetatorii au “săpat” la calea de urmat spre epicentrul afacerilor ilegale ale criminalului Dincă, pe măsură ce oamenii se conving că Dincă şi cei care l-au protejat sunt pe un drum fără întoarcere, parte din cei din jurul criminalului şi din victime au început să vorbească în faţa anchetatorilor. Este doar un început timid.

Cu certitudine, vor fi tot mai mulţi şi mai implicaţi cei care vor vorbi în perioada următoare.
Sunt convins că procurorii şi poliţiştii vor ajunge în zone extrem de sensibile cu demnitari locali şi de la nivel central din judeţul Călăraşi şi din alte zone pe care Felix Bănilă şi procurorii lui îi vor executa, pe bună dreptate, fără niciun fel de reţinere.

Marea problemă este dacă procurorii DIICOT vor avea forţa să treacă peste complexul de tip DNA şi să execute fără ezitare şi străinii, beneficiari ai serviciilor minorelor răpite, şantajate, umilite de criminalul proxenet şi oamenii lui. Categoric, Dincă nu a fost singur.
Dar până la capătul anchetei mai este mult, iar doritori de a compromite această anchetă sunt destui. De aceea, este esenţial ca, până la îndepărtatul final al anchetei, procurorii să comunice zilnic, chiar şi atunci când nu pot spune nimic despre evoluţiile anchetei.
Am mai spus-o, Dosarul Caracal este testul care ne va arăta daca justiţia din România este capabilă să aplice legea”, a scris, pe Facebook, Traian Băsescu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?