Băsescu a vorbit la EtnoTV despre patriotism şi agricultură: Eu lăcrimez de multe ori când văd tricolorul

 
Foto: uuu.ro
Foto: uuu.ro
Patriotismul şi agricultura au fost temele principale ale unui interviui acordat marţi de şeful statului pentru televiziunea patronată de pedelistul Silviu Prigoană, Etno Tv. Traian Băsescu a vorbit despre lacrimile pe care i le stârneşte de fiecare dată drapelul tricolor, despre patriotism şi viaţa grea a oamenilor din mediul rural.

"Patriotismul e una din valorile sfinte ale oricărui cetăţean. Nimic nu poate înlocui patriotismul. Doar dragostea de mamă e egală cu patriotismul. Dacă te uiţi la televiziuni auzi tot felul de politicieni, de moderatori care spun că le e ruşine că sunt români, sunt oameni care nu au valori. O să-ţi spun de ce eu lăcrimez de multe ori când văd tricolorul, când vezi militarul român în coşciug, căzut la datorie în Irak, Afganistan, am ajuns in cimitirele din Ungaria, cum să nu-ţi dea lacrimile când ştii că oamenii aceia au căzut acolo pentru libertatea poporului român sau pentru a altora, i-am făcut şi pe unguri liberi şi pe cehoslovaci. Când eram tânăr, nici acum nu sunt foarte bătrân, 12 ani în tinereţea mea am fost pe mare. Pe mare e o tradiţie pe navele româneşti, la răsăritul soarelui, ofiţerul ridică tricolorul la catarg şi îl coboară la asfinţit. Când îi lipseşte tricolorul de la catarg, marinarul îl pune acolo în suflet, pe timpul nopţii. E singura ta legătură cu ţara. Nu există ofiţer de cart, care în cartul lui să nu privească la catarg la intrare şi ieşire", a spus Băsescu.

Nu a uitat să-i dea lecţii de patriotism nici fostului dizident din vremea regimului Ceauşescu, poetul Mircea Dinescu, cu care s-a certat recent la un miting la Craiova. "Am văzut un caraghios de poet, da' ce pui tricolorul sub cap?. Nu, domnule poet, tricolorul îl pui în suflet", a comentat Băsescu.

A trecut imediat la laptele şi mierea care vor curge de la anul în mediul rural: la depozitele pentru colectarea recoltelor în depozitele regionale care vor fi construite în comun, la faptul că market-urile româneşti vor fi pline de produse româneşti, la sistemele de irigaţii ce trebuie implementate, la atelierele meşteşugăreşti ce ar putea fi deschise pentru prelucrarea pielii, la proiectele europene pe care primarii ar trebui să le atragă, la banii pe care guvernul ar trebui să îi direcţioneze mai mult spre mediul rural. Nu a omis să deplângă şi situaţia dificilă în care se află medicii, profesorii în mediul rural, despre nevoia de a îmbunătăţi condiţiile educaţionale şi sanitare în care se zbat românii. 

A cântat în strună şi românilor plecaţi în străinătate. "Românii din America au făcut mai mult decât statul pentru intrarea României în NATO, la fel au făcut şi cei din Canada". Preşedintele a precizat că miercuri va semna legea cetăţeniei care le permite etnicilor români din Ucraina, Moldova sau Iugoslavia să obţină mai uşor cetăţenia română.

Plin de optimism, Băsescu a spus că "România are un viitor bun". "Vârful crizei a trecut, asta înseamnă că nu ne mai poate înfrânge nimic!", a concluzionat şeful statului. 

Băsescu a recunoscut că românii nu au ajuns să trăiască bine, aşa cum le-a urat în urmă cu cinci ani. "Peste cinci ani o să fie de două ori mai bună creşterea salariilor decât a fost din 2004 până acum", a completat candidatul Băsescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?