Băsescu: Cabinetul Boc a sprijinit mediul de afaceri prin neimpozitarea profitului reinvestit

 

Dezbaterea dintre candidaţii la preşedinţie pe tema mediului de afaceri a fost marcată de o dispută legată de starea exporturilor româneşti. Pe de o parte, Mircea Geoană a acuzat prăbuşirea exportului. De cealaltă parte, Traian Băsescu a afirmat că statisticile arată creşterea sa.

Principala măsură luată de cabinetul Emil Boc în favoarea mediului de afaceri a fost, în opinia lui Traian Băsescu, neimpozitarea profitului reinvestit.

"Măsura creează o premisă extrem de bună pentru ca, după stabilizarea economică din 2010, în 2011 să reducem nivelul cotei unice de la 16% la 14%. Principalul efect va fi acela că antreprenorii vor investi banii pe care nu vor mai fi impozitaţi şi vor crea noi locuri de muncă", a spus Traian Băsescu.

În replică, Mircea Geoană a acuzat căderea pieţelor de export. "Unde au căzut? Unde, unde, pe ce piaţă?", a întrebat Băsescu. "Pieţele occidentale", a răspuns Geoană. "Care?", a insistat Băsescu.


Traian Băsescu a admis că şi-a dat seama că România va intra în recesiune de-abia la finele lunii decembrie 2008. "Recunosc, am recunoscut acest lucru. Sunt un politician care-mi pot recunoaşte greşelile. Este o eroare a mea, nu vreau să mă scuz cu spusa idolului dumneavoastră Barack Obama care a spus că îi pare rău că nu a anticipat criza economică", a spus şeful statului.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană a afirmat că mediul de afaceri a fost dezavantajat de "lipsa unui program guvernamental de investiţii robust".

"Ar fi trebuit ca miliardul de euro garanţie pentru Prima Casă să fie direcţionat pentru un program de locuinţe de la zero astfel încât să avem un Fond Naţional de Locuinţe, cu chirie subvenţionată şi să putem să putem să antrenăm pe orizontală economia. În continuare, nu s-a îmbunătăţit capacitatea de administraţie a statului român. În continuare, Ministerul Finanţelor discută individual cu firmele, iar dacă nu eşti prieten cu liderul local de la PD-L nu primeşti banii pe TVA sau factura pe care o ai de încasat", a spus Geoană.

La rândul său, Traian Băsescu a spus că mediul de afaceri va trebui sprijinit în continuare prin reducerea numărului de taxe şi limitarea birocraţiei guvernamentale. "Mediul de afaceri a fost mulţumit când s-au comasat peste cele 100 de taxe, dar ne cere să nu fie mai mult de 20-30 de taxe, să nu punem în discuţie cota unică de impozitare şi să nu creştem nivelul taxei pe valoarea adăugată", a spus Traian Băsescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?