Dan Barna: ”CCR a respins voința a 6,4 milioane de români care au votat DA la referendum”

 
Dan Barna
Dan Barna

Președintele USR - Dan Barna reacționează după decizia CCR de a respinge inițiativele privind revizuirea Constituției în sensul interzicerii amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție

După decizia CCR privind interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie pe motiv că depăşeşte limitele revizuirii Constituţiei, Dan Barna a declarat că hotărârea de astăzi vine în flagrantă contradicție cu voința românilor, așa cum a fost ea exprimată la referendumul din 26 mai.

”USR va lupta în continuare, la nivel parlamentar, atât pentru transpunerea rezultatelor referendumului din 26 mai, cât și pentru adoptarea inițiativei civice Fără Penali în Funcții Publice, care a strâns semnăturile a peste un milion de români, și care a fost deja declarată constituțională.

„Actualii judecători ai Curții Constituționale au dovedit din păcate, încă o dată, prin decizia de astăzi, că sunt vârful de lance al penalilor din politica românească, lăsând acestora portița de a-și acorda amnistie și grațiere pentru faptele de corupție.

Așteptăm motivarea deciziei CCR, dar sunt greu de imaginat argumentele pentru care nu putem revizui Constituția astfel încât să respectăm rezultatele referendumului din 26 mai și să scriem explicit interdicția de amnistie și grațiere pentru faptele de corupție.

Decizia de astăzi a CCR ignoră votul a peste 6,4 milioane de români și arată, o dată în plus, cât de vitală este, pentru funcționarea statului de drept și a democrației, o reformare a CCR și o depolitizare a acestei instituții”, transmite președintele USR, Dan Barna.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Stie presedintele constituție ?Sigur ca nu ,dar ce contează
19 Jul 14:29
Dl Gogu,tot cu poporul ,tot cu poporul ?Din cei 7 milioane e votanți ,699,987 mii sunt trecuți cu presul si restul au auzit de constituție.Daca PSD nu a intrebat de preseddinte că sigur spuneau că e bun .E foarte bun.Dv ce ziceti ,stie presedintele constituție ?Io zic ca stie ,bre !
Răspunde
0 0
Rezistenta
19 Jul 00:20
Pe asta cu 6 milioane sa i-o zici lui Basescu si securistilor lui sa vedem ce parere are. Suveranitatea a devenit o figura de stil in Romania de ceva timp, voi chiar nu observati? Chiar sunteti naivi sa credeti in continuare ca mai contati la vot? Totul vine de la Bruxelles unde gastile se bat si impun tot felul de legi si reglementari. De la cine ia Iohanis lumina? De unde vine el saptamanal cu idei noi? Batalia acolo se da cu Ciolos, cu socialistii cu EPP-ul, gasti puse pe capatuiala pregatite sa puna mana pe finantele tarii, aici inauntru cancanul este la el acasa, mai aresteaza pe unul si a linistit tot Facebook-ul, ciudat dar adevarat. Ca si cum gata, problemele sunt rezolvate, nimeni din haitele astea interne nu au muncit o zi pe bune , toti golanii si toate golancele ne dau explicatii cum ca daca vin ei la putere, va curge lapte si miere. Aiurea, hai sa-i cautam pe toti la case, masini , proprietati, inclusiv neamul lor de borfasi sa vedem ce au produs in viata asta si ce detin de cand sunt parlamentari. Nu vrea nimeni treaba asta ca-si dau foc singuri. Atunci cine? Trebuie sa o faca cineva pana la urma. De ce Facebookul nu se ocupa de asa ceva? Eu acum pot da din fiecare partid cel putin 100 persoane spre verificare, sau mai simplu majoritatea parlamentarilor. Treaba cu sa scapam de aia ca venim noi si va fi bine... pentru cine? Evident pentru cei care vor veni.
Răspunde
0 0
Gogu
18 Jul 22:33
Hotararea CC este impotriva hotararii celor care au votat Da! Hotararea poporului este suverana! Acest grup nu are dreptul de a nesocoti un referendum!
Răspunde
0 0
Americanul
18 Jul 20:38
Nici 7,5 milioane de oameni nu au reusit sa-l dea jos pe Basescu, dar un referendum aiurea?
Răspunde
0 0
Cetateanul
18 Jul 18:28
Ca sa clarific pentru cine nu a inteles : inainte de referendumul consultativ s-a cerut aviz . Si CCR a avizat favorabil rezultatul REFERENDUMUL CONSULATIV .
Acuma se incearca fortarea, adica daca poporul a votat voi vreti sa-l transformati in referendum decizional .
Trebuia organizat referendum decizional, dar nu ar fi trecut de CCR, de aceea s-a ales aceasta manevra pentru creduli : referendum consultativ . Adica apa, aerul si pardon : fraierul .
Răspunde
0 0
Cetateanul
18 Jul 17:58
CCR a dat avizul pentru un Referendum CONSULTATIV !!!
Cum mintiti voi frumos pe frumosii analfabeti functionali sau pe naivi .
Răspunde
0 0
Cetateanul
18 Jul 17:35
Ati stiut din start ca asa se va intimpla . Trebuia cerut avizul CCR inainte, precum la referendumul legat de casatorie .
Cum stiti voi sa le jonglati, mi-e mila de cei care se incred in voi, habar nu au ce-i asteapta .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?