Barem ROMÂNĂ 2017 Evaluare Naţională. Iată greşeala pe care mulţi elevi au făcut-o la examen

Barem ROMÂNĂ 2017 Evaluare Naţională. 
Barem ROMÂNĂ 2017 Evaluare Naţională.  Barem Română Evaluare Naţională 2017 barem romana 2017 evaluare nationala 2017

Barem ROMÂNĂ 2017 Evaluare Naţională. Elevii de clasa a VIII-a a susţinut luni dimineaţă prima proba, la ROMÂNĂ, a examenului de Evaluare Naţională 2017. Realitatea.net vă oferă toate informaţiile de care aveţi nevoie privind proba la Română din cadrul Evaluării Naţionale 2017: subiecte, rezolvări, bare de corectare, rezultate, contestaţii. Subiectele le ROMÂNĂ - EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 au fost publicate pe realitatea.net imediat ce s-a încheiat examenul. Le puţeţi găsi şi în acest articol, atât în varianta transcrisă, cât şi în variantă de poze cu subiectele. Baremul de corectare la ROMÂNĂ va fi disponibil după ora 15:00, când acesta va fi publicat pe EDU.ro. BAREM Evaluare Naţională 2017. Edu.ro a publicat baremul de corectare la Română. Consultă-l AICI!

Subiecte mate Evaluare Nationala 2017 – Examenul cel mai temut de toti elevii. Cum au facut fata

(w728) <p>barem r

(w728) <p>barem r

Elevii care au terminat în anul şcolar 2016-2017 clasa a VIII-a au susţinut luni prima probă, cea la Limba şi literatura română (probă scrisă) din cadrul Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Pe 21 iunie va avea loc proba la Matematică (probă scrisă), pe 22 iunie se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale. Realitatea.net vă oferă toate informaţiile de care aveţi nevoie privind proba la Română din cadrul Evaluării Naţionale 2017: subiecte, rezolvări, bare de corectare, rezultate, contestaţii. Subiectele le ROMÂNĂ - EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 au fost publicate pe realitatea.net imediat ce s-a încheiat examenul. Le puţeţi găsi şi în acest articol, atât în varianta transcrisă, cât şi în variantă de poze cu subiectele. Baremul de corectare la ROMÂNĂ va fi disponibil după ora 15:00, în momentul acesta va fi publicat pe EDU.ro. 


Barem ROMÂNĂ 2017 Evaluare Naţională. Elevii au avut de tratat genul liric. Conform profesorilor de specialitate, exerciţiile sunt accesibile.

(w728)

(w728)


Barem ROMÂNĂ 2017 Evaluare Naţională. Luni, 19 iunie, are loc proba scrisă la Limba și literatura română, prima testare în cadrul examenului de Evaluare Naţională pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a. Primele rezultate vor fi cunoscute în 26 iunie. 

Barem ROMÂNĂ 2017 Evaluare Naţională. Ploaia de Magda Isanos. Citeşte poezia primită de elevi la Evaluare Naţională 2017 - subiecte Română

Examenul a început la ora 9.00, iar sălile vor fi monitorizate video şi audio.

Barem ROMÂNĂ 2017 Evaluare Naţională. Examenul de luni la ROMÂNĂ va începe la ora 09:00. Subiectele vor fi publicate în acest articol după încheierea probei la Limba Română.

Barem ROMÂNĂ 2017 Evaluare Naţională.  Emoţii mare pentru elevii de clasa a VIII-a: luni începe Evaluarea Naţională 2017. Primul examen este la Română, urmat de cel la Matematică şi la Limba Maternă. Afişarea notele la Evaluare Naţională 2017 se va face pe 26 iunie, până în ora 16:00, urmând ca tot în aceeaşi zi să fie depuse şi contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2017 se vor publica pe EDU.ro şi pe realitatea.net vineri, pe 30 iunie.

Realitatea.net vă oferă toate informaţiile de care aveţi nevoie privind desfăşurarea Evaluării Naţionale 2017. 

Barem ROMÂNĂ 2017 Evaluare Naţională. Subiectele din anii trecuţi şi baremul de corectare la ROMÂNĂ ŞI MATEMATICĂ sunt disponibile AICI

Barem ROMÂNĂ 2017 Evaluare Naţională. CALENDARUL de desfăşurare a Evaluării Naţionale 2017

19 iunie 2017 Limba şi literatura română - probă scrisă
21 iunie 2017 Matematica - probă scrisă
22 iunie 2017 Limba şi literatura maternă - probă scrisă
26 iunie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
26 iunie 2017 Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)
27-29 iunie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
30 iunie 2017 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Barem ROMÂNĂ 2017 Evaluare Naţională. Elevii de clasa a VIII-a au primit două subiecte la proba de română de la Evaluarea Națională 2017. La primul, au avut un text la prima vedere al autoarei Magda Isanos, la al doilea un text jurnalistic din Terra Magazin. Iată subiectele complete:

Subiectul I Evaluare Națională 2017 romana:

Citește următorul text:

Ploi verzi, de vară, sufletu-mi vrăjiră,
și-n melodia caldă, rămuroasă,
eu auzeam pămîntul cum respiră,
iarba cum crește, noaptea cum se lasă.

Nu era nimic trist, dar solemn,
sufletul lumii închis în lemn,
în flori palide, în hribi și scaieți
revărsa bucuria tainicei vieți.

Cerul pierdut în cețuri îl uitam.
Nu mai eram nici eu decît ram,
decît rădăcină avidă și pace
de ierburi vîscoase, opace...

Însă irizata, subtila apă voioasă
avea licurici, clopoței în plete ;
jumătate din ființa ei luminoasă,
lăsînd să cadă văluri încete,

apărea-n pajiște sau lîngă bălți,
o zînă pe care-o văzusem și-n alte dății.
Numai picături de apă, văpăi
de fosfor era frumusețea-i dintăi.

irizat - care reflectă culorile curcubeului
hribi - ciuperci comestibile
dintăi - dintâi

A. Scrie răspunsul pentru fiecare dintre cerințele de mai jos:

1. Notează câte un sinonim potrivit pentru sensul din text al cuvintelor ”melodia” și ”apărea”.

2. Menționează rolul cratimei în secvența ”și-n alte dăți”.

3. Explică modul de formare a unui cuvânt obținut prin conversiune și a unui cuvânt obținut prin derivare din ultimele trei strofe.

4. Precizează două cuvinte din prima strofă a poeziei care conțint diftong.

5. Numește tipul de rimă din ultima strofă a poeziei și măsura ultimului vers.

6. Transcrie două figuri de stil diferite din poezie, precizând felul lor.

B. Redactează o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motivezi apartenența la genul liric a poeziei ”Ploaia” de Magda Isanos.

În compunerea ta, trebuie:

- să precizezi două trăsături ale genului liric;
- să prezinți detaliat două trăsături ale genului liric, valorificând textul dat;
- să respecți structura specifică tipului de compunere cerut;
- să ai obligatoriu numărul minim de cuvinte precizat.

Subiectul al II-lea romana Evaluare Națională 2017:

Citește următorul text:

Oamenii nu pot să simtă viteza în mod direct, altfel am fi cu toții amețiți de mișcarea Pământului în spațiu. Prin urmare, cum putem ști ce înseamnă rapid? Cel mai rapid sprinter poate alerga cu o viteză de aproximativ 38 de km/h, aproape de 4000 de ori mai mare decât viteza unui melc, unul dintre cele mai lente animale. Dar această viteză este și de 28 de milioane de ori mai mică decât cea mai mare viteză din Univers - viteza luminii. Așadar, la scară largă, suntem destul de lenți [...]

De la apariía cronometrajului electronic în 1968, recordul mondial la proba atletică de 100 de metri la bărbați a coborât cu mai puțin de jumătate de secundă - în special datorită îmbunătățirilor aduse pistei și tehnologiei pantofilor de alergare. La un moment dat, s-a crezut că limita superioară a vitezei de alergare a omului este determinată de forța pe care tendonul cvadricepsului o poate absorbi la fiecare pas fără să se rupă. Acesta ar fi implicat o viteză maximă de 43,06 de km/h, dar, la Campionatul Mondial de la Berlin din 2009, jamaicanul Usain Bolt a depășit această viteză, atingând 44,72 de km/h. Acum se crede că factorul limitator este rapiditatea cu care se pot contracta fibrele musculare, pentru a propulsa corpul înainte în timpul fracțiunii de secundă în care fiecare picior este în contact cu solul. Încă nu știm dacă antrenamentul sau moștenirea genetică pot îmbunătăți viteza de contracție a mușchilor, dar calculele arată că tendoanele umane pot rezista, teoretic, la viteze de până la 64 de km/h!

Cel mai rapid de pe pământ, în revista Terra Magazin

sprinter - atlet specializat în alergări de mare viteză
cvadriceps - mușchi al piciorului

A. Scrie răspunsul pentru fiecare dintre cerințele de mai jos. 
1. Formulează câte un enunț în care să precizezi următoarele aspecte din textul dat:
- anul apariției cronometrajului electronic;
- campionatul la care s-a stabilit recordul de viteză de 44,72 de km/h.
2. Scrie titlul articolului din care a fost extras fragmentul și denumirea publicației în care a apărut. 
3. Menționează genul și cazul substantivelor ”recordul” și ”secundă”, subliniate în textul dat. 
4. Precizează funcția sintactică a cuvintelor ”acum” și ”factorul”, menționând partea de vorbire prin care se exprimă. ”Acum se crede că factorul limitator este rapiditatea”
5. Transcrie propoziția principală și propoziția subordonată din fraza următoare, precizând felul subordonatei: ”Oamenii nu pot să simtă viteza în mod direct”
6. Construiește o frază alcătuită din două propoziții în care să existe o propoziție subordonată atributivă, introdusă prin conjuncția subordonatoare să.

B. Redactează o narațiune de 150/300 de cuvinte, în care să prezinți o întâmplare, reală sau imaginară, petrecută în timpulunei întreceri sportive.

În compunerea ta, trebuie:

- să relatezi o întâmplare, respectând succesiunea logică a evenimentelor
- să precizezi două elemente ale contextului spațio-temporal
- să ai conținut adecvat cerinței
- să respecți precizarea referitoare la numărul de cuvinte.

Barem ROMÂNĂ 2017 Evaluare Naţională. 

Barem ROMÂNĂ 2017 Evaluare Naţională. Edu.ro va publica baremul de corectare la ROMÂNĂ în jurul orei 15. 


Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?