Barack Obama: Referendumul din Crimeea ar fi "neconstituţional". Kerry: "Crimeea e parte a Ucrainei"

 
Barack Obama
Barack Obama
FOTO: Mediafax

Referendumul privind unirea regiunii Crimeea cu Rusia ar fi "neconstituţional" şi ar încălca reglementările internaţionale, afirmă preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, conform CNN. Crimeea este "parte a Ucrainei", afirmă secretarul de Stat american, John Kerry, pledând pentru continuarea dialogului cu Rusia pentru "normalizarea situaţiei din Ucraina", relatează AFP."Crimeea este parte a Ucrainei, Crimeea este Ucraina", a subliniat Kerry.

"Referendumul din Crimeea ar încălca dreptul internaţional şi este neconstituţional. Orice decizie privind Crimeea trebuie să aibă acordul Administraţiei centrale de la Kiev", a spus Obama.

"Dacă Rusia va continua să încalce dreptul internaţional, Statele Unite şi aliaţii lor vor continua să aibă o atitudine fermă", a insistat liderul de la Casa Albă.


De asemenea, Uniunea Europeană a condamnat iniţiativa de organizare a unui referendum pentru desprinderea Crimeei de Ucraina.

Administraţia interimară de la Kiev a lansat joi procedura pentru dizolvarea Parlamentului regional din Crimeea, care a cerut anexarea regiunii la Rusia. "Parlamentul central va iniţia dizolvarea Parlamentului din Crimeea", a declarat Oleksandr Turcinov, preşedintele interimar al Ucrainei. "Referendumul propus ar fi o farsă, o crimă împotriva Ucrainei comisă de militari ruşi", a spus liderul de la Kiev.

Parlamentul din Crimeea, dominat de politicieni proruşi, a cerut joi aderarea regiunii ucrainene la Rusia şi organizarea unui referendum pe această temă pe 16 martie. Decizia a fost luată cu 78 de voturi pentru, niciunul împotrivă şi opt abţineri.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Gallileu dorea un punct de sprijin,ca sa rastorne pamanut, rosii un port la Marea Neagra ca sa mentina influenta in regiune,
08 Mar 19:13
Crimeea este parte a Ucrainei cu flota rusa cu tot. Dar cu interesul strategic al Rusiei cum ramane ? De-aia cred ca statele vestice ar trebui sa incurajeze Ucraina sa rezolva problema flotei , ca de cetateni altora nu le pasa.Nimeni n-a plans pana acum ca strainii sunt asimilati si nu au nici un drept in Ucraina.Dar cand este vorba de flota, si sultanii otomani oftau din greu...
Răspunde
7 -2
mihaitzateo
07 Mar 11:52
E adevarat ca Rusia,Ucraina, Marea Britanie si SUA au semnat un acord,privind integritatea teritoriala a Ucrainei.
Dar,cand guvernul Ucrainei a dat o lege prin care numai limba ucraineana poate fi folosita ca limba oficiala,a incalcat legislatia internationala cu privire la minoritati si drepturile minoritatilor si a dat prilej Rusiei sa intervina acolo.
SUA si EU ar trebui sa conditioneze ajutorul Ucrainei de respectarea drepturilor minoritatilor din Ucraina,sunt pe langa rusi,romani,unguri,tatari,bulgari etc.
Daca Ucraina adopta o legislatie corecta cu privire la minoritati,atunci se va puta discuta cu privire la separarea Crimeii.
Ukraina e un stat multinational si fara o legislatie corecta,referitoare la minoritati,nu poate sa fie un stat stabil.
Apoi,daca locuitorii din Crimea doresc autonomie si mai mare,nu e normal sa li se respecte dorinta?
Sincer si eu daca as fi locuitor in Crimea as vrea sa ma despart de dementi ultra-nationalisti care conduc acum Ucraina si as alege o cale alaturi de UE dar mentinand relatii bune si cu Rusia si cu SUA si cu Turcia.
Dl Obama nu stie sau nu crede ca liderii maidanului au angajat lunetisti sa omoare oameni dintre protestari de pe maidan,oameni care ii sustineau pe ei,atat de josnici sunt actuali lideri ai Ucrainei,in dorinta lor de a lua puterea.
Romania nu trebuie sa se situeze de partea actualului guvern ultranationalist al Ucrainei,sa se vada ca Rusia colabora foarte bine cu UE ba era si intr-un parteneriat pentru pace cu NATO pana au aparut aceste evenimente din Ucraina.
De unde se vede ca astia de au venit la putere in Ucraina sunt niste oameni bolnavi mental,care mai intai nu sunt uniti intre ei,sunt bolnavi de ura si banuieli asupra altora si dorinta de putere.
Si dezbinarea care e intre ei o extind si asupra altora.
Răspunde
26 -5
Godfather
07 Mar 00:17
Cand regiunea Kosovo si-a declarat autonomia fata de Belgrad, aceleasi SUA au spus ca e OK, ba chiar au interveni armat acolo in favoarea separatistilor.
Acum, ca separatistii sunt rusi, nu mai e Ok, !
.... ce nu-mi plac mie cu.rvele !
Desi e un precedent periculos pentru Romania, primul pas l-au facut americanii si mare parte a Europei prin acceptarea Kosovo. Acum e acceasi poveste !
Răspunde
32 -7
killer
06 Mar 22:38
Da ce criminalii maidanezi pe care voi i-ati recunoscut dupa 24 de ore ,de ce ar fi aia constitutionali ,cine ia ales pe ei in urma caror alegeri isi permit ei sa angajeze Ucraina in datorii la F.M.I Banca mondiala sau sa ceara intrarea in NATO,asta va convine.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?