Barack Obama, mărturisiri inedite într-un editorial pentru revista ”Glamour”, de ziua sa de naștere

 

Președintele american Barack Obama s-a declarat feminist joi într-un editorial publicat de ziua sa și a pledat pentru continuarea eforturilor în vederea eliminării prejudecăților legate de gen, relatează AFP.

Tată a două fete și crescut de o mamă celibatară, Obama a scris un editorial pentru revista dedicată femeilor Glamour, afirmând chiar în ziua în care a împlinit 55 de ani că "este o perioadă extraordinară pentru a fi femeie". "Nu spun acest lucru doar în calitate de președinte, ci și de feminist", a dezvăluit el.

Enumerând progresele realizate de femei — de la dreptul la vot până la accesul la meserii la care până acum nu aveau acces — Barack Obama a apreciat că "schimbarea cea mai importantă și poate cea mai dificilă dintre toate este schimbarea de sine". El a subliniat că implicându-se în educația fiicelor sale Sasha, de 15 ani, și Malia, de 18 ani, a devenit conștient de presiunile la care sunt supuse fetele.

"Vedem comportamente sociale subtile și nu atât de subtile perpetuându-se prin intermediul culturii. Vedem o enormă presiune la care sunt supuse fetele pentru ca ele să arate, să se comporte și chiar să gândească într-un anume mod", a adăugat președintele american, care va pleca de la Casa Albă în ianuarie anul viitor, după două mandate. "Trebuie să continuăm să schimbăm atitudinea care ne face să ne creștem fetele pentru ca ele să fie rezervate și băieții ca să fie siguri de ei", a mai scris Obama.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?