Barack Obama a aprobat o nouă lege a spionajului

 

Preşedintele american Barack Obama a aprobat o nouă lege a spionajului. Datele telefonice ale cetăţenilor vor fi în continuare stocate, dar nu de către guvern sau FBI, ci de către companiile telefonice. Agenţii federali vor avea acces la datele abonaţilor doar în baza unui mandat eliberat de judecători.

Barack Obama a semnat legea la câteva ore după ce Senatul şi-a dat şi el acordul. Noile prevederi elimină controversatul program al Agenţiei Naţionale de Securitate care stipula stocarea masivă a datelor telefonice. Legea, descrisă ca fiind una istorică, este prima de acest fel adoptată după atacurile teroriste din 11 septembrie 2011.

Documentul este susţinut de majoritatea congressmenilor americani, dar există voci care susţin că noua legislaţie rămâne în continuare una prea intruzivă.


Textul re autorizează programe esenţiale din cadrul securităţii naţionale care expiraseră la începutul săptămânii. Preşedintele Barack Obama a declarat că va face tot ce îi stă în putere pentru ca autorităţile însărcinate cu securitatea naţională să aibă toate instrumentele de care au nevoie.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?