Bănicioiu: La rectificare, bugetul Sănătăţii va fi pe plus

 
Anunţul făcut de Spitalul Floreasca. Cum se simte poliţistul lovit cu maşina de milionarul turc
Anunţul făcut de Spitalul Floreasca. Cum se simte poliţistul lovit cu maşina de milionarul turc

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a afirmat astăzi la Realitatea TV că la rectificarea bugetară, Sănătatea va fi pe plus.

Ministerul Săntăţii urmează să primească 160 milioane de lei, a afirmat Nicolae Bănicioiu.

"Ministerul Sănătăţii are nevoie întotdeauna de mai mulţi bani. Chiar acum sunt la o discuţie cu ministrul de Finanţe. În acest an, am colectat mai mulţi bani decât în alţi ani. Nu mai este nevoie de banii de la Fondul de reechilibrare", a afirmat ministrul Săntăţii.

Conform acestuia, atât bugetul Sănătăţii, cât şi cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate vor fi pe plus.

"Eu vreau toţi bani de pe lumea asta pentru sănătate, dar deocamdată vedem ce se poate cu bugetul actual al României", a spus Nicolae Băncioiu.

În schimb, Cezar Irimia, preşedinte al Asociaţiei Pacienţilor de Cancer, a afirmat că deşi nu mai există liste de aşteptare pe oncologie, sistemul este în continuare subfinanţat.

"Cu 160 de milioane de lei nu vom putea realiza prea multe cu reactualizarea listei. Suma este foarte mică, pacienţii vor suferi în continuare", a spus aceasta.

Legat de acest lucru, ministrul Bănicioiu a afirmat că în acest an se va rezolva problema cu medicamentele noi. "Vă asigur că vom rezolva problema medicamentelor compensate", a afirmat acesta.

Nicolae Bănicioiu a mai spus că în prima lună de funcţionare a cadrului, luna iunie, au fost făcute economii de 97 milioane lei.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a afirmat, la Realitatea TV, că Sănătatea va avea alocări suplimentare la rectificarea bugetară de marţi.

Legat de suma de 600 de milioane de lei care apare cu minus la bugetul Sănătăţii, pe site-ul MFP, ministrul Finanţelor a afirmat că Sănătatea nu va pierde niciun lei, ci va avea sume alocate suplimentar.

Acesta a explicat că aceste fonduri era iniţial prevăzută pentru reechilibrarea bugetului CNAS, însă nu mai este nevoie de bani suplimentari întrucât colectarea a crescut.

"Vom vedem marţi că nu ia nimeni niciun ban la sănătate şi că se vor aloca fonduri suplimentare", a afirmat Eugen Teodorovici, adăugând că acestă sumă nu mai este necesară la FNUASS.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?