Aceasta este trăsătura de personalitate care îți spune cât de bogat vei fi

 

O trăsătură de personalitate ar putea juca un rol important în capacitatea noastră de a ne îmbogăți treptat și sigur, spun psihologii.Un studiu efectuat pe 2.500 de participanți a arătat că elementele care pot să prezică cel mai bine dacă o persoană va avea sau nu o situație financiară foarte bună sunt, în această ordine, ocupația, educația, locul în care trăiește și sexul. Alături de ele, cercetătorii au descoperit și o trăsătură neașteptată de personalitate - lipsa dorinței de răsplată imediată.

Aceasta din urmă a fost definită ca tendința de a obține beneficii pe termen lung, mai degrabă decât un câștig imediat, în urma unor acțiuni de orice fel, mai ales financiare. Această trăsătură, spun cercetătorii, îi ajută pe cei care o posedă să poată pune de o parte sume mari de bani.

De asemenea, aceiași specialiști le recomandă părinților să-i obișnuiescă de mici pe copii cu recompensa amânată, pentru a le crește șansele de a deveni buni afaceriști.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?