Bâlea Lac a fost destinaţia preferată de sute de turişti, în acest sfârşit de săptămână

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Sfârşit de săptămână plin la Bâlea Lac. Turiştii se bucură de aerul tare de munte şi de peisajele desprinse parcă din poveşti. Cât despre amatorii de sporturi extreme, aceştia au imensele văi troienite la dispoziţie ca să se dea cu snowboardul. Duminică a fost sfinţită şi Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Cu snowboard-ul, snowmobil-ul sau cu nelipsitul plastic, turiştii se distrează de minune la Bâlea Lac. În unele locuri, zăpada măsoară un metru şi jumătate şi e numai bună pentru sporturile de iarnă.

Chiar dacă temperaturile au scăzut până la minus zece grade, pe turişti nu-i deranjează gerul.

''Este superb, aici la Bâlea Lac, este un peisaj incredibil. Deşi vacanţa s-a terminat ne-am gândit să ne bucurăm încă un sfârşit de săptămână de această minunăţie'', spune un turist. 

Mitropolitul Ardealului a binecuvântat Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac

De trei ani Mitropolitul Ardealului nu a fost de acord ca sfintele taine să se oficieze într-un asemenea loc deoarece bisericile ortodoxe se construiesc pentru sute de ani pe temelii solide şi nu se topesc în câteva luni.

Arnold Klingeis, managerul proiectului a declarat că este încântat de decizia Mitropolitului: "Este o deosebită onoare pentru noi că Înalpreasfinţitul, personal, să binecuvânteze lăcaşul de cult de gheaţă pe care l-am construit pentru a treia oară şi care oferă vizitatorilor un loc de reculegere aici în vârful muntelui."

Biserica de gheaţă este singura de acest fel din sud-estul Europei. Lăcaşul de cult are icoane, cruci şi bănci, toate făcute numai din gheaţă. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?