Băile Sărate de la Sângeorgiu de Mureş - fântâna tinereţii

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Băile Sărate de la Sângeorgiu de Mureş atrag turişti din toată ţara care vin la tratament aici. Apa, care conţine iod, calciu, magneziu, potasiu sau azotaţi, are adevărate virtuţi terapeutice.

Statiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, la o distanta de 3 km de municipiul Tirgu-Mures, pe drumul national DN 15 in directia Reghin, se intinde pe o suprafata de peste 13 ha la o altitudine de 320 metri.

Staţiunea "Băile Sărate Sângeorgiu de Mureş", renumită pentru apele sărate şi nămolul mineral, este cunoscută încă din anul 1880, când exista aici un mic bazin amenajat, alimentat de la un izvor natural de suprafaţă.

Sub denumirile de "Grădini" sau "Fântâni sărate" sunt evidenţiate şi într-un document din anul 1888. Primul proprietar al băilor a fost baronul Csete Bela, care a observat că""gropile săpate pe terenurile sale, se umplu repede cu apă sărată".

Există și bazine cu apă dulce, dar turiștii se pot bucura și de ...hammam, adică de baia turcească, cea mai bună cale de relaxare. O noapte de cazare într-o cameră dublă cu mic dejun inclus costă între 120 de lei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?