BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ. ZECI DE CANDIDAŢI ELIMINAŢI LA PRIMA PROBĂ SCRISĂ

 
14 candidaţi eliminaţi de la prima probă a examenului de bacalaureat
14 candidaţi eliminaţi de la prima probă a examenului de bacalaureat

BACALAUREAT 2014 ROMÂNĂ  Paisprezece candidaţi care au susținut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română a bacalaureatului în județul Constanța au fost eliminați din examen după ce au fost prinși având asupra lor telefoane sau încercând să copieze

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, 5.317 de absolvenţi de clasa a XII-a au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română, iar 14 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă, fiind prinși având asupra lor telefoane mobile, notiţe sau alte însemnări.

Astfel, cei mai mulți candidați eliminați, cinci, au fost de la Liceul Teoretic ”Anghel Saligny” din Cernavodă, câte doi de la Liceul Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu” Medgidia și Colegiul Naţional de Arte ”Regina Maria” din Constanța și câte unul de la Liceul Teoretic ”Callatis” Mangalia, Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Constanța, Colegiul Tehnic ”Tomis” din Constanța, Liceul Cobadin și Colegiul Tehnic Energetic din Constanța.
Conform metodologiei, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu mai au dreptul de a participa la următorele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Aceştia vor relua integral examenul de bacalaureat cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminaţi. În județul Constanța, 5.568 de absolvenți de liceu, din care 4.820 au fost din serie curentă, iar restul dintr-o serie anterioară, s-au înscris pentru a susține, în cele 21 de centre de examen, prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat, la Limba și literatura română.

Luni a avut loc prima probă scrisă a bacalaureatului, la disciplina de Limba şi literatura română, la care erau aşteptaţi să participe 143.968 de absolvenţi, dintre care 129.827 din promoţia curentă, iar alţi 14.141 din promoţiile anterioare, potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Educaţiei.

Marţi, 1 iulie, absolvenţii clasei a XII-a vor participa la proba scrisă de Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 2 iulie, la proba scrisă obligatorie a profilului. Vineri, 4 iulie, se va desfăşura proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea rezultatelor va avea loc în 7 iulie şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţii. Acestea urmează a fi soluţionate în perioada 8 - 10 iulie, iar rezultatele finale vor fi anunţate în 11 iulie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?