BACALAUREAT 2014 BIHOR. Preşedintele unei comisii a refuzat să elimine opt elevi PRINŞI CU FIŢUICI

 
Elevii învaţă să facă afaceri
Elevii învaţă să facă afaceri

BACALAUREAT 2014. Un profesor din judeţul Arad, desemnat de Ministerul Educaţiei ca preşedinte al unei comisii de bacalaureat în Marghita, judeţul Bihor, a refuzat să elimine din sala de clasă opt elevi prinşi cu fiţuici şi telefoane mobile asupra lor la examen, transmite corespondentul MEDIAFAX.

BACALAUREAT 2014. Potrivit inspectorului şcolar general interimar al judeţului Bihor, Nicolae Avram, luni, la prima probă scrisă a bacalaureatului, cea la Limba şi literatura română, opt elevi care au susţinut testul la Colegiul Naţional Octavian Goga din Marghita au fost prinşi că aveau asupra lor telefoane mobile şi fiţuici.

"Era aproape finalul examenului când i-a prins chiar unul din cei trei monitori de la Ministerul Educaţiei, care se afla în şcoală. Acesta i-a cerut preşedintelui de comisie să întocmească un proces-verbal pentru eliminarea lor, dar preşedintele a refuzat", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, şeful ISJ Bihor.

BACALAUREAT 2014. Întrucât preşedintele de comisie a refuzat să facă procesele-verbale, documentele pentru eliminarea din examen a celor opt elevi au fost scrise de către asistenţii supraveghetori din sala de clasă. Cum hârtiile n-au avut însă semnătura preşedintelui, lucrările celor opt au fost sigilate şi pregătite pentru corectură la fel ca ale celorlalţi candidaţi care au susţinut examenul.

Ulterior, în urma unei discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, preşedintele comisiei de bacalaureat a acceptat să semneze procesele verbale şi, astfel, să-i elimine oficial din examen pe cei opt candidaţi. Ei vor mai putea să dea examenul abia în sesiunea din toamna anului viitor, având interdicţia să se înscrie la următoarele două sesiuni, conform procedurilor în vigoare.

BACALAUREAT 2014. Pe de altă parte, şeful ISJ Bihor a precizat că marţi, când a avut loc proba la Limba şi literatura maternă, examenul de bacalaureat s-a derulat fără probleme în toate cele 17 centre de examinare din Bihor. Din cei 697 de candidaţi prezenţi la examen, nu a fost eliminat niciunul pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 -1
bacalau
01 Jul 23:56
aceste examene ca incepind de la cel de capacitate din clasa a8a,bacalaureatul..licente,master.doctorat sint o prostie omeneasca si o piedica in calea oamenilor si ar trebui desfiintate....oricum nu are cum sa se verifice ce sa invatzat intrun numar de ani in 5 6 probe......o timpenie si o piedica!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?