Scandal la BAC 2019, după proba la Matematică: Integrala de la profilul Tehnologic este...

 

Scandal la BAC 2019, după proba la Matematică: Unul dintre subiectele pe care le-au avut de rezolvat absolvenții liceelor tehnologice la examenul de miercuri la Matematică a fost mai dificil decât subiectul corespondent care le-a picat absolvenților de la matematică-informatică.

“Acea integrală de la Tehnologic putea fi făcută de un elev care era bine pregătit. În schimb, la Mate-info le-a dat ceva ultra banal, nici la corigență nu dai așa ceva”, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul Bogdan Enescu, de la Colegiul Național “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău.

Numeroși absolvenți ai liceelor tehnologice s-au plâns că subiectele pe care le-au avut de rezolvat au fost foarte dificile, din perspectiva lor.

”Subiectele la Matematică varianta pentru liceele Tehnologice “nu sunt excesiv de grele, per ansamblu, deși nu avem de-a face nici cu o teză ușoară. Sunt probleme care pot fi rezolvate ușor, dar sunt 2-3 subpuncte care într-adevăr au un nivel de dificultate poate puțin prea ridicat. Mai ales dacă facem comparație cu un subiect similar de la mate-info“, a explicat Enescu.

“Prin comparație, la Subiectul III, problema 2 de la Mate-info s-a dat o chestie jenant de simplă, care se face în prima oră de analiză, în timp ce la Tehnologic s-a dat o integrală nu foarte grea, dar la care trebuia să aplici metoda schimbării de variabilă. Este în programă, dar trebuia să cunoști metoda de rezolvare. Eu aș fi inversat cele două probleme”, a declarat profesorul de Matematică.

Sursa: edupedu.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?