Avocaţii rămân cu superimunitate. Legea, neschimbată

 

Superimunitatea avocaţilor rămâne în picioare! Deputaţii jurişti au ignorat apelul ministrului Justiţiei, Raluca Prună, şi au dat undă verde legii avocaţilor în forma iniţială, fără nicio modificare pe articolele controversate. 

Deputaţii jurişti au păstrat prevederile potrivit cărora avocaţii nu vor mai putea fi percheziţionaţi şi cele care spun că aceştia nu vor mai fi asimilaţi functionarilor publici, ceea ce înseamnă că nu vor mai fi supuşi prevederilor anticorupţie.

Parlamentarii nu au renunţat nici la prevederea potrivit căreia avocaţii nu vor mai fi obligaţi să denunţe infracţiuni. Cel mai controversat articol rămâne însă cel care spune că "Nu este permisă ridicarea, sechestrarea, confiscarea înscrisurilor, imaginilor, datelor de la avocati".

Proiectul a fost aspru criticat de CSM, DNA, Parchetul General şi Guvern, tocmai pentru că superimunitatea acordată avocaţilor ar însemna obstrucţionarea justiţiei. Decizia finală în privinţa proiectului o va avea plenul Camerei deputaţilor, care este for decizional. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?