Avocaţii vor să facă grevă generală. De ce sunt ei nemulţumiţi

 
Avocaţii vor să facă grevă generală. De ce sunt ei nemulţumiţi
Avocaţii vor să facă grevă generală. De ce sunt ei nemulţumiţi

Baroul Alba va propune în cadrul forurilor naţionale ale Uniunii Naţionale a Barourilor declanşarea unei greve generale a avocaţilor ca măsură de protest faţă de schimbările privind sistemul de pensii şi domeniul fiscal.

Decanul Baroului Alba, avocatul Ioan Rus, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că baroul va propune în forurile de conducere ale Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi la congresul naţional, care ar urma să aibă loc luna viitoare, abordarea unor forme de protest faţă de schimbările legislative şi fiscale care îi influenţează pe cei care activează în această profesie, potrivit Mediafax.

Rus a spus că este nevoie de o acţiune comună la nivel naţional care ar putea merge până la declanşarea unei greve generale în sistem, iar Baroul Alba va susţine o astfel de măsură.

Potrivit acestuia, nemulţumirile avocaţilor sunt legate de schimbările privind sistemul de pensii şi domeniul fiscal, dar şi suprataxarea proceselor civile.

La rândul său, avocatul Mihai Baco, unul dintre reprezentanţii Baroului Alba în forurile naţionale al Uniunii Naţionale a Barourilor din România, a declarat că va cere ca avocaţii să treacă la acţiuni radicale de protest şi să intre în grevă generală, ceea ce ar însemna să nu mai acorde niciun fel de asistenţă juridică, nici asistenţa obligatorie.

"Eu voi propune să trecem la măsuri radicale şi să intrăm în grevă toţi avocaţii din România. Poate se trezesc guvernanţii noştri. Nu mai acordăm asistenţă juridică la nimeni, nici cea obligatorie”, a adăugat Baco.

El a explicat că una dintre nemulţumirile avocaţilor este legată de modificarea Codului Fiscal, prin care contractele de colaborare ale avocaţilor devin un fel de contracte de muncă asimilate.

"Eu voi înainta o iniţiativă să intrăm în grevă faţă de modificarea Codului Fiscal, în care contractele de colaborare ale avocaţilor devin un contract de muncă asimilat. Eu am casă de asigurări proprie şi nu mă poţi obliga să cotizez la CAS. Eu, dacă mâine nu mai profesez, nu îmi dă statul niciun ban, spre exemplu un ajutor de şomaj. Acea contribuţie la asigurări de sănătate este voluntară, dar mă obligi să o dau. Singura mea obligaţie este să plătesc impozitul la stat”, a spus Mihai Baco.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?