Aviz negativ în comisia parlamentară, la Chişinău, pentru introducerea LIMBII ROMÂNE în Constituţie

 

Comisia parlamentară pentru Drepturile Omului și Relații Interetnice a avizat negativ proiectul de lege privind modificarea limbii de stat din Constituție, din „moldovenească” în „română”. Inițiativa de modificare a fost făcută de 35 de deputați din partea PL, PLDM, grupul PPEM și câțiva deputați PD și se bazează pe decizia din 2013 a Curții Constituționale care preciza că sintagma de „limba română” din Declarația de Independență prevalează asupra sintagmei de „limba moldovenească” din Constituție.

Împotriva modificării proiectului de lege au votat deputații socialiști Vladimir Țurcan, Grigore Novac, Fiodor Gagauz și cei comuniști Inna Şupac și Maria Postoico. Singurul membru care și-a dat votul pentru a fost liberalul Ion Apostol.

La 31 octombrie, Curtea Constituțională a dat undă verde Parlamentului pentru a modifica articolul 13, privind eliminarea sintagmei de „limbă moldovenească” și înlocuirea acesteia cu limba română, scrie Realitatea.md.

Anterior Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a dat aviz pozitiv inițiativei legislative.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?