Avionul cu 98 de persoane la bord s-a prăbușit în junglă. După 9 zile, din pădure a ieșit o fată...

 
Fata de 17 ani a fost unica supraviețuitoare a catastrofei aviatice
Fata de 17 ani a fost unica supraviețuitoare a catastrofei aviatice
Fata de 17 ani a fost unica supraviețuitoare a catastrofei aviatice Fata de 17 ani a fost unica supraviețuitoare a catastrofei aviatice Fata de 17 ani a fost unica supraviețuitoare a catastrofei aviatice

O întâmplare tulburătoare a avut loc în urma unei catastrofe aviatice care a șocat întreaga lume. Protagonista: o fată de 17 ani. 

Juliane Koepcke, o tânără de 17 ani, a fost unica supraviețuitoare a unei catastrofe aviatice ce a avut loc în 1972 în Peru. Avionul cu care zbura Juliane și mama ei a pătruns într-o furtună imensă și s-a prăbușit de la o înălțime foarte mare în jungla nelocuită.

Juliane este fiica a doi emigranți germani în Peru. Fetița a crescut într-o familie de savanți. Tatăl ei era biolog, iar mama specialist în ornitologie. În acea zi neagră, ea și mama ei zburau la tatăl său pentru a sărbători Crăciunul, el muncea într-un alt oraș. 

Atunci când avionul cu care zbura Juliane a intrat într-o furtună puternică piloții au fost primii care au părăsit direcția zborului. Ulterior s-a stabilit că anume această decizie a devenit motivul principal al catastrofei. Din cauza loviturii fulgerului s-a aprins rezervorul cu combustibil și în curând aeronava a pierdut controlul.

Aeronava s-a prăbușit de la mai bine de 3 km înălțime într-o pădure tropicală. Din cauza ploii nu a izbucnit nici un incendiu. Expedițiile de căutare nu au putut determina locul prăbușirii. Toți credeau că din acei 100 de oameni nimeni nu a supraviețuit.

Juliane a pătimit mult în timpul căderii. Corpul ei avea răni foarte adânci. Mai mult, ea a suferit o comoție cerebrală și și-a rupt clavicula. Ochiul drept s-a umflat și nu putea vedea nimic, iar ochelarii i-a pierdut.

Datorită tatălui ei Juliane avea unele deprinderi de supraviețuire în junglă. În primul rând ea a încercat să o găsească pe mama sa care ședea pe scaunul de alături. Dar nu a putut să o găsească nici pe ea, nici pe alți supraviețuitori. La sfârșitul celei de a patra zi de la tragedie, tânăra și-a revenit puțin și ea a decis să ajungă singură la civilizație.

Căutând printre ruine, Juliane a găsit doar o pungă cu bomboane. Ea a luat dulciurile, a coborât spre râul care curgea nu departe de la locul accidentului și a mers în josul cursului apei. Ea își amintea mai târziu că acea călătorie a fost un adevărat coșmar.

Doar în a zecea zi de hoinărit prin junglă Juliane a găsit o căsuță din lemne. Inițial muncitorii forestieri au perceput-o ca pe o nălucă de pădure, dar ea cunoștea foarte bine spaniola și le-a putut explica repede ce s-a întâmplat. Ei i-au scos larvele din răni și le-au dezinfectat cu benzină, iar în următoarea zi au dus-o mai aproape de civilizație.

Mai târziu povestea ei a devenit subiectul a trei filme. De asemenea, ea și-a publicat autobiografia. Juliane a mers pe urmele părinților ei și a devenit biolog.

sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?