AVION DOBORÂT în Ucraina. INTERCEPTĂRI între OFIŢERI RUŞI şi SEPARATIŞTII proruşi

 
Avion prăbuşit în Ucraina
Avion prăbuşit în Ucraina

O serie de discuţii telefonice atribuite unor ofiţeri ruşi şi lideri ai militanţilor separatişti pro-ruşi au fost date publicitatii de autoritatile ucrainene. Discuţiile ar fi avut loc la scurt timp după ce aeronava a dispărut de pe radare. În inregistrari, cei care dau raportul par a fi surprinşi de faptul că aeronava este una civilă.După ce zona în care s-a prăbuşit avionul a fost inspectată, discuţia telefonică atribuită lui Igor Bezler, comandantul forţelor separatiste din Horlivka şi lui Vasili Geranin, ofiţer în cadrul Serviciului de informaţii şi contraspionaj rus continuă în termeni uluitori.

"Da, Maiorule. - Sunt oamenii din Cernuhin care au doborât avionul. De la postul din Cernuhin. Cazacii care stau în Cernuhino. - Avionul s-a rupt în aer. În zona minei Petropavlovskaya. Primul 200 (n.r. - nume de cod pentru mort). Am găsit primul 200. Un civil".


Ulterior o altă discuţie telefonică ar fi fost intercepatată de serviciile ucrainene. De data aceasta un alt ofiţer rus este informat în legătură cu situaţia de la faţa locului.

"Bine, ce ai acolo? - Pe scurt, a fost 100% un avion civil de pasageri. - Sunt mulţi oameni? -E nenorocire! Resturile au căzut chiar în curţile oamenilor. - Ce fel de avion? - Nu am stabilit asta. Nu am ajuns la locul accidentului. Văd doar zona unde au căzut cadavrele. Sunt rămăşiţe de mânere, centuri, scaune şi corpuri. - A rămas ceva din armament? - Absolut nimic. Lucruri civile, medicamente, prosoape, hârtie igienică. - Sunt documente? - Da, este al unui student din Indonezia. De la Universitatea din Thompson".

După aproape o oră confuzia în rândul separatiştilor şi ofiţerilor ruşi este şi mai mare, potrivit interceptărilor serviciilor ucrainene.

"În legătură cu avionul doborât lângă Snijne-Torez. E civil. A căzut lângă Grabove. Sunt o grămadă de cadavre de femei şi copii. Cazacii sunt acolo şi se uită. Spun la televizor că e avion AN-26, dar pe el scrie Malaysia Airlines. - Ce căuta pe teritoriul Ucrainei? - Înseamnă că paraşuta spioni. De ce naiba au zburat în zona asta? E război aici!"

O altă înregistrare, de această dată video, surprinde reactia unor ucraineni la scurt timp după ce avionul este lovit de racheta.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?