Avertizare de la salvamontişti: Risc crescut de avalanşă. Nu urcaţi pe munte

 
Avertizare de la salvamontişti: Risc crescut de avalanşă. Nu urcaţi pe munte
Avertizare de la salvamontişti: Risc crescut de avalanşă. Nu urcaţi pe munte

Salvamontiştii anunţă că există risc de avalanşă, ninsori şi vizibilitate scăzută în toate masivele montane în acest sfârşit de săptămână.

Stratul de zăpadă este extrem de instabil, în multe zone riscul producerii de avalanşe fiind de gradul patru, pe o scară de la unu la cinci. Reprezentanţii Salvamont România anunţă că există eisc crescut de avalanşă, ninsori şi vizibilitate scăzută în toate masivele montane.

„Pentru acest week-end se anunţă ninsori şi creşteri ale temperaturii în majoritatea masivelor montane din ţară, iar stratul nou de zăpadă depus în ultimele zile, cu siguranţă, va fi extrem de instabil. Doritorii de drumeţii montane nu trebuie sa renunţe la echipamentul de iarnă şi să solicite informaţii echipelor Salvamont privind nivelul riscului de producere a avalanşelor şi starea traseelor pe care doresc să le abordeze“, spun salvamontiştii.

Potrivit Adevărul, în multe masive, riscul producerii de avalanşe este de gradul patru, pe o scară de la unu la cinci, însemnând „risc mare“.

Echipele Salvamont sunt singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane şi pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?