Avertismentul Moscovei şi Tiraspolului: Există riscul reizbucnirii unui conflict

 
Avertismentul Moscovei şi Tiraspolului: Există riscul reizbucnirii unui conflict
Avertismentul Moscovei şi Tiraspolului: Există riscul reizbucnirii unui conflict
FOTO: irasciblemusings.com

Oficiali de la Moscova şi Tiraspol au avertizat că există riscul reizbucnirii conflictului în estul Republicii Moldova, după ce Parlamentul ucrainean a anulat dreptul de tranzit pentru trupele ruse staţionate în Transnistria, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

Parlamentul ucrainean a aprobat, joi, anularea a cinci acorduri de securitate cu Moscova, inclusiv unul care permitea ruşilor să transporte personal militar spre regiunea transnistreană, unde dispune de o forţă de menţinere a păcii. Legile adoptate de Parlament urmează să fie promulgate de preşedintele Petro Poroşenko, conform Mediafax.

Rusia are aproximativ 1.500 de militari în Transnistria, un teritoriu separatist din Republica Moldova situat la graniţa cu Ucraina. Anularea dreptului de tranzit pentru aceste trupe creează o problemă logistică pentru Rusia.

"Transnistria este acum o cetate ocupată, iar în estul Moldovei ar putea reizbucni un război", a ameninţat deputatul din Duma rusă Leonid Kalaşnikov. "Cu această denunţare, Ucraina nu doar că tulbură relaţiile militare cu Rusia, pe care şi aşa nu le are, dar provoacă încă un război. Dar puţini înţeleg asta. Ce se va întâmpla cu voluntarii ruşi care acum se află acolo? Unde să plece ei? Să zboare nu pot, pentru că nu au coridor aerian, iar pe cale terestră nu pot trece", a menţionat Kalaşnikov.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?