Avertismentul medicilor: Nu mai mâncaţi castraveţi muraţi dacă suferiţi de aceste două boli!

 
Cât de sănătoşi sunt, de fapt, castraveţi muraţi? Mare atenţie!
Cât de sănătoşi sunt, de fapt, castraveţi muraţi? Mare atenţie!

Murăturile sunt deseori garnitura preferată atât pentru friptură, cât şi pentru orice altă mâncărică. Consumate cu regularitate, murăturile ne pot încărca foarte mult organismul cu sodiu, dar, aduc şi o cantitate relevantă de vitamina K (15% din necesarul zilnic). 

Deşi sunt delicioşi, castraveciorii muraţi sunt plini de sodiu. Consumul alimentelor bogate în sodiu duce la mărirea tensiunii şi favorizează apariţia la retenţiei de lichide şi a balonării, potrivit ziarulring.ro.

Conform nutriţionistilor, persoanele sănătoase pot consuma până la 2.300mg de sodiu zilnic, iar un singur castravecior conţine mai bine de 300mg de sodiu. Trebuie să luăm în seamă că multe alte mâncăruri pe care le consumăm zilnic pot avea mult sodiu în compoziţie, astfel este foarte simplu sa depăşim cantitatea zilnică recomandată.

Persoanele care suferă de diabet sau probeleme cardiovasculare ar trebui să limiteze consumul de sodiu, altfel pot mări şansele apariţiei diverselor complicaţii.

Castraveciorii în sine sunt foarte sănătoşi, deoarece sunt bogaţi în vitamina K, C, biotină şi magneziu. Însă, odată trecuţi prin procesul de murare, care implică mult oţet şi sare, aceştia îşi pierd din proprietăţi şi din conţinutul de vitamine. De asemenea, oţetul folosit la murare poate cauza aciditate în organism, excepţie făcand cel din vin sau cel din mere.

Aciditatea excesivă creează în corpul nostru mediul perfect pentru dezvoltarea diverselor tipuri de cancer şi a fungilor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?