Avertismentul Comisiei Europene: ”Există infringement, există opțiunea nucleară...”

 
Angela Cristea, șefa Reprezentanței CE în România
Angela Cristea, șefa Reprezentanței CE în România

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București, Angela Cristea, afirmă că Bruxelles-ul are o serie de instrumente de intervenție pentru a răspunde încălcării principiilor statului de drept în România. Angela Cristea a fost invitata emisiunii Dialog European, în exclusivitate la RFI România.

”Vom folosi cu mare atenție instrumentele pe care le avem la dispoziție... există procedura de infringement, există opțiunea nucleară, dar sperăm să nu ajungem acolo”, a spus Cristea, cu referire la eventualele încălcări ale principiilor statului de drept de către autoritățile de la București.

”Încercăm să ne uităm mai mult la fapte și mai puțin la vorbe, asta este foarte important, dar suntem foarte îngrijorați”, a precizat ea. ”Mă așteptam să apară aceste proteste ale magistraților, pentru că aceste ordonanțe se emit peste noapte, fără consultări publice cu părțile implicate, iar magistrații simt că independența le este amenințată”.

Cu privire la nou înființata Secție specială de investigare a magistraților, Cristea spune că apariția acestei structuri, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneția, ridică mari semne de întrebare, iar ”primele sale acțiuni nu sunt de natură să ne liniștească”.

Referitor la ultimele acuzații venite dinspre partidele puterii, potrivit cărora rapoartele MCV ar folosi date ”măsluite”, Angela Cristea a subliniat că toate datele provin din surse publice, marea lor majoritate de la instituțiile statului român. ”Restul e manipulare... Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns”, a adăgat ea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Vă e frica de UE,sau de ine,bre ?
22 Feb 17:12
Aha ,dle redactor ,va plac numai versuri ,sau vreti o opinie semnata ,ca nici Timmermans nu e de fier ,de ii tine-ți hangul la sârba in căruta .De ce nu publicati avertismentul,ca „nu -ni- frică de Bau-Bau”,sa se auda si la guvern daca ie frica de scaun si la Bruxelles ,dacă s-au imbătat comisrii toti !Europa e si tara mea ,nu-i nemul cel strîmosesc?
Răspunde
0 0
Si noi incepem sa plțngem sau folosim calapoadele lui neculuta ?
22 Feb 17:04
Ieri pe drum ,un om sărac/Întreba pe la vecine /Portă-se copiii bine ?/Daca nu să-i vâr în sac.”Poate ne invatat doaman cum se iese di UE,daca nu esti cununat la rabin !Dragose cu sila nici dl Dănilet nu ar admite !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?