Avertisment dur de la BNR: Prețurile o iau razna, inflația urcă la 4,2% în decembrie

 
Mugur Isarescu, anunț la BNR
Mugur Isarescu, anunț la BNR

Prețurile o vor lua razna din nou, după o perioadă în care BNR a sperat că rata inflației va merge pe un trend descendent.Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat la 4,2% prognoza de inflatie pentru finalul acestui an si estimeaza o inflatie de 3,3% pentru 2020, a anuntat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu

BNR estima, în februarie 2019, o inflație de 3% pentru finalul acestui an, respectiv de 3,1% pentru 2020.

Inflația și-a inversat tendința descendentă din ultima perioadă, este anunțul îngrijorător făcut vineri de Mugur Isărescu. Ne vom confrunta cu o creștere accelerată de prețuri și în acest an.

Practic, creșterea economică de 5% anunțată recent de INS va fi înghițită de prețurile galopante.

Rata inflației va continua să crească, avertizează BNR, până la 4,2% la sfârșitul anului, în decembrie 2019, scrie Realitatea Financiara.

Inflația din România este printre cele mai mari din regiunea noastră, alături de cea din Ungaria, mai atrage atenția Mugur Isărescu.

Vezi RAPORTUL ASUPRA INFLATIEI, mai 2019

 

Fișiere din articol:

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Dl Ciuete,capitalistii nu va plac sau patritismul stăinilor ?
17 May 18:06
Domnule Ciumete eu ziceam de capitalisti ca au două soluții,la cresterea puterii de cumpărare,or măresc productia sau cresc pretul.Liberalii zic de neinterventai staului in economie,UE la fel,eu zic mai bine iesim de acolo si guvernâm după reguli de bun simț.Cum 89 % din capitalisti sunt străini,ei nu optează pentru marirea productie ca a căstiga 348 % din capital numai la noi se face iar statul nu poate face nimic că străinii ca pleacă...si supărăm pe hastagi.
Răspunde
0 0
Ciumaaaaa Rosiiieeee
17 May 17:29
Daca creste puterea de cumparare NU TREBUIE SA CREASCA PRETURILE !!!? Asta e mentalitate de taranoi pseudo-comunistoizi care cred ca piinea se obtine prin jmecherie !
Răspunde
0 0
Creste puterea de cumpărae,cresc preturile ,nu productia .E pur si simplu ..
17 May 14:10
Dle guverant-or,soluții ?Vă dau eu,nu cresteți salariile si pensiile,că duc la cresterea puterii de cumpărare.Caitalistii au doua idei ,sugerate de banca,or măresc produția ,sa saticfacă consumul ,or cresc preturile sa satisfaă boșogul.Nu e mai bine sa plecân din tara ,dacă nici banca nu are solutii economice si daor fitile !
Răspunde
0 0
Tranac ,fleanca ,tranca fleanca ...
17 May 13:20
Bătrâne guvernator,vă pierdeti timpul cu prognoze,minciuni planificate,sarcina BNR, ca organ al statului România/daca nu stiati,va sun eu / trebuie să vină cu solutia .Iesim din UE,bre,sau scoatem invetitorii rusi din tara.Un pic de decenta in politica nu strica!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?