Avertisment fără precedent de la Comisia Europeană după anunțul lui Tudorel Toader

 
Comisia Europeană
Comisia Europeană

Comisia Europeană a reacționat, vineri, după anunțul ministrului Justiției Tudorel Toader privind propunerea de revocare a șefei DNA Laura Codruța Kovesi. Într-un răspuns pentru Realitatea TV, Comisia UE a anunțat că urmărește cu îngrijorare evenimentele din România și a atras atenția că presiunea la adresa Justiției ar putea duce la o reevaluare a concluziilor raportului de monitorizare a luptei anticorupție.”Comisia urmărește ultimele evenimente cu atenție și cu îngrijorare. Independența sistemului de justiție din România și capacitatea lui de a combate corupția în mod eficient sunt esențiale pentru o România puternică în UE, așa cum au reamintit președintele și vicepreședintele Comisiei în declarația lor comună luna trecută. Comisia va urmări cu atenție evenimentele și procedurile aflate în derulare împotriva șefei DNA.

În precedentele rapoarte în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, faptul că DNA a funcționat eficient a fost considerat drept un semn al sustenabilității luptei anticorupție în România. Comisia a semnalat că ar purea reevalua concluziile raportului MCV, dacă presiunile la adresa justiției vor afecta lupta anticorupție”, anunță Comisia Europeană într-un răspuns oferit Realitatea TV.

20 de ”capete de acuzare". În acest fel și-a argumentat ministrul Justiției decizia de a cere revocarea şefei DNA. În timp ce oficialii europeni și cei americani o laudă, Tudorel Toader a avut numai critici la adresa Laurei Codruța Kovesi. De la început și până la sfârșitul discursului, ministrul Justiției a acuzat-o pe șefa DNA că nu și-a făcut bine treaba, fără să scoată măcar o vorbă despre realizările Parchetului Anticorupție. 

Administrația Prezidențială arată într-un comunicat că ”din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA, se impune o analiză aprofundată a acestui document. Ea urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate. Mai mult, se precizează în comunicat, în repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare. În final se arată că Președintele României va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
danny
23 Feb 19:36
Comentariile Ministrului Justitiei, un minister care intr-un fel este simbolul noii religii, al dreptului societatii romane, al organizarii sociale reprezentate de Imperiul Roman, nu are drept de Cezar, adica sa exprime tot ce ii trece prin cap, si mai mult decat atat sa exprime interese partizane, asta este PERVERSITATE POLITICA, sau in varianta actual FILM DE GROZA ... dar el isi permite acest lux pe banii publici, ceea ce este mai mult decat un film de groza, este un film pentur adulti ... nihil sine dio.
Răspunde
0 0
Stroe vasilica
23 Feb 14:51
MULTUMESC REALITATEA TV SI B1,MULTUMESC DO NULUI PRESDEDINTE KLAUS IOHANIS,MULTUMESC DIN ION A DE ROMAN,DOAMNEI CODRUTA KOVESI!!! MY NE LASATI PRESA CORUPTIEI!!! APARATI CU INVERSUNARE STATUL DE DREPT URGISIT DE 28 DE ANI IN NEDREPTATI SI HOTII SI INSELACIUNI,AROGANTE SI IN CULTURE...COPII ME I AU PARASIT fara separate aici,TARA!!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?