Avertisment din Valea Jiului. Cei care depind de sitemul de termoficare centralizat, în pericol

 
România va solicita CE să amâne cu doi ani termenul de reducere a poluării termocentralelor
România va solicita CE să amâne cu doi ani termenul de reducere a poluării termocentralelor
FOTO: www.adevarul.ro
România va solicita CE să amâne cu doi ani termenul de reducere a poluării termocentralelor Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă pe tema mineritului în Valea Jiului

Sindicatele din mineritul Văii Jiului atrag atenţia asupra pericolului care planează asupra producţiei de huilă şi aprovizionării termocentralelor, avertizând asupra faptului că, până la sfârşitul săptămânii, s-ar putea crea un blocaj din cauza lipsei spaţiilor de depozitare, informează AgerpresPotrivit preşedintelui Sindicatului "Muntele", Darius Câmpean, situaţia este generată de datoriile pe care Complexul Energetic Hunedoara (CEH) le are către compania de transport feroviar, care, de câteva zile, nu mai asigură vagoanele marfă necesare pentru preluarea cărbunelui.

"Sunt mari probleme în asigurarea cu vagoane la sucursalele miniere. În momentul de faţă se goleşte cărbunele din silozuri la minele Lupeni şi Lonea pentru a nu bloca activitatea în abataje. Silozurile sunt pline şi cărbunele este împins cu tractoarele pentru a nu bloca activitatea din cele două mine. La noapte, la mina Vulcan o să fie o mare problemă pentru că acolo este un loc destul de limitat şi nu există posibilitatea aceasta (de a împinge cărbunele de la baza silozurilor - n.r.)", a declarat luni, pentru AGERPRES, liderul sindical.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?