AVERTISMENT din partea ginecologilor: Simptomele care trădează afecţiuni grave

 

Până la 78% din femei vor avea o floră vaginală dezechilibrată, la un moment dat, atenționează medicii ginecologi. Aflați care sunt simptomele care le trădează și unde vă puteți face testări gratuite începând cu luna februarie

Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, Președintele Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie, Directorul Departamentului de Obstetrică și Ginecologie UMF „Carol Davila”, București atenționează asupra faptului că infecția vaginală este una dintre cele mai frecvente neplăceri pe care o poate experimenta femeia, din punct de vedere ginecologic, dar, din fericire, este și cel mai ușor de rezolvat, scrie doctorulzilei.ro.

"Una dintre cele mai frecvente este infecția candidozică –întâlnită și în timpul sarcinii și în perioadele cele mai solicitante pentru femei – sesiuni, perioade mai proaste, cu mult stres. Alte infecții frecvente sunt cele nespecifice sau vaginoza bacteriană care e dată de un germen specific. Mai sunt infecții vaginale cu Ureaplasma, Mycoplasma si sigur, vorbim de bolile transmisibile sexual – gonoree, sifilis. etc. Sunt multe, dar marea lor majoritate sunt blânde și ușor de tratat", a spus Radu Vlădăreanu.


SIMPTOMELE CARE ANUNŢĂ BOALA

"De obicei jena intravaginală, o senzatie de usturime, de uscăciune, de disconfort asociată cu o scurgere (leucoree) care are anumite caracteristici în funcție de germenul contactat. Multe femei în preajma ovulației au o secreție mult mai abundentă, dar asta nu înseamnă că e o patologie. Dacă secreția nu e infectată, dacă nu găsim niciun germen sau nu are niciun caracter macroscopic de infecție, sigur că e o leucoree fiziologică pe care nu are rost să o anihilăm", a mai spus Radu Vlădăreanu.

Citeşte tot pe doctorulzilei.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
26 Jan 07:17
Flora ca flora, dar ce te faci cu fauna...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?