Averile și afacerile Ramonei Mănescu, noul ministru de Externe

 

Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, a fost de nenumărate ori subiectul anchetelor jurnaliștilor de investigație de la Rise Project, reporterii urmărind îndeaproape averea și afacerile fostului europarlamentar. 

Ramona Mănescu, în vârstă de 47 de ani, este soția fostului primar al sectorului 6 Rareș Mănescu, actual vicepreședinte al PNL, este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității din București. În plus, a fost europarlamentar timp de trei mandate, dar și ministru al Transporturilor, înainte să treacă la ALDE în 2017. Potrivit Rise Project, Mănescu a fost implicată în mai multe controverse legate de afaceri cu terenuri retrocedate

În 2018, jurnaliștii de la Rise Project au scris despre neregulile găsite în declarația de avere a Ramonei Mănescu. Aceasta a fost suprinsă la volanul unui bolid de lux, un Porsche Cayenne, evaluat la 125.000 de euro, autoturismul nefiind trecut în declarația de avere. 

În perioada 2007 - 2010, în timp ce Mănescu era europarlamentar la Bruxelles, salariul câștigat ajungea la 200.000 de euro. Tot în această perioadă, „în garajul ei au mai intrat un Volvo, un Ford, un Audi și, ca o ultimă voltă în această spirală a achizițiilor, un scuter marca Aprilia”, dar și o locuință de vacanță, un apartament cu trei camere în Predeal, evaluat la 45.500 de euro, scriu jurnaliștii de la Rise Project. 

Cu toate acestea, Porsche-ul Cayenne evaluat la 125.000 de euro nu a apărut în declarațiile de avere depuse în anii respectivi.

Conform Rise Project, în aceeași perioadă, familia Mănescu nu s-a limitat doar la autoturisme, dar și la achiziționarea mai multor proprietăți imboliare „pe bandă rulantă”. 

Pe lângă apartamentul de lux din Predeal, se adaugă un alt apartament în Predeal, în același bloc ca și primul, și încă două apartamente de lux în Constanța. Cele din urmă au fost achiziționate pe numele tatălui Ramonei Mănescu, cu circa 800.000 de euro.

Nu în ultimul rând, Rise Project a dezvăluit de mai multe ori că, înainte de propulsarea lui Mănescu în Parlamentul European, aceasta a câștigat 4.5 milioane de euro prin „metoda drepturilor litigioase”. Mănescu, împreună cu soțul ei, a „acaparat” mai multe terenuri retrocedate în București. 

Printre aceste achiziții se numără „14,2 hectare retrocedate suspect, pe raza Sectorului 6 din Capitală”, Parcul Grozăvești, dar și „retrocedarea suspectă și apoi vânzarea unui teren enorm din București, localizat în Ghencea, chiar lângă stadionul Steaua”. 

În plus, Rise Project relatează că în cadrul „Afacerii Parcului Grozăvești”, Mănescu a acționat împreună cu magnatul Dragoș Dobrescu, „unul dintre cei mai mari prădători imobiliari ai Capitalei”. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
bican
16 Jul 12:12
daca nu fura nu era buna in guvern psd
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?