Aveți câine acasă? Iată ce spune un studiuStăpânii de câini trăiesc în medie cu câteva luni mai mult decât ceilalți oameni, însă cauzele sunt, deocamdată, neconcludente, afirmă cercetătorii într-un articol publicat în jurnalul Scientific Reports.

„Conform datelor noastre, prezența în casă a unui câine reduce riscul unei morți premature cu 33% și scade probabilitatea dezvoltării unei boli cardiovasculare cu 11%” – a declarat Mwenya Mubanga, cercetătoare la Universitatea Uppsala din Suedia.

Mwenya Mubanga și colegii săi au efectuat un studiu pentru a înțelege în ce măsură traiul alături de câini influențează sănătatea și psihicul omului. Pentru aceasta, cercetătorii au analizat rezultatele monitorizării stării de sănătate a 3,4 milioane de suedezi, pe care Guvernul suedez o desfășoară începând din anul 2001.

În urma analizei efectuate a reieșit că prezența câinilor în viața omului are doar influențe pozitive, stăpânii de câini având o viață mai lungă comparativ cu oamenii care nu aveau astfel de animale. Însă, deocamdată, este neclar ce anume produce acest efect. Cercetătorii cred că patrupedele le îmbunătățesc starea de sănătate a stăpânilor săi, punându-i să facă mai multă mișcare și aducându-le bună dispoziție. sursa

 
 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?