Autoritate UE de reglementare: speculaţiile pe Bitcoin, riscante pentru investitori

Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA) avertizează din nou asupra riscului pe care-l reprezintă investiţiile în bitcoin şi, în general, în criptomonede. Pericolul este unul dublu, atât din cauza fluctuaţiilor radicale ale cotaţiilor, cât şi a vulnerabilității la fraude.Șeful agenției europene de reglementare a piețelor financiare a crticat în termeni duri această monedă virtuală și fenomenul criptomonedelor în general, anunţă Hotnews.

„ Am văzut uimitoare creșteri de prețuri, în ciuda dificultăților majore în stabilirea valorii lor fundamentale. Volatilitatea extremă a prețurilor ridică riscuri pentru investitori, iar la începutul acestei luni ESMA, împreună cu celelalte autorități de reglementare din Europa, a emis un avertisment investitor în această privință” - a spus reglementatorul UE.

El a amintit și de recentele contracte futures pe Bitcoin, din America. „Cu toate acestea, criptomonedele reprezintă un bloc de construcție instabil, deoarece, în general, acestea nu au caracteristicile-cheie ale unei monede și nu sunt reglementate prin legislația UE”, a comentat el.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?