Autobiografia lui Iohannis, bestseller la Gaudeamus

 
Autobiografia lui Iohannis, bestseller la Gaudeamus
Autobiografia lui Iohannis, bestseller la Gaudeamus

Volumul autobiografic "Pas cu pas", scris de preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a fost besteller absolut la Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, fiind vândut, în cele trei zile în care a fost disponibil la standul editurii Curtea Veche Publishing, în 7.912 exemplare, informează Mediafax.

Cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură a fost una a recordurilor. 

"Este un fapt fără precedent în istoria târgului ca un titlu să fie vândut în aproape 8.000 de exemplare. A fost stabilită o ştachetă extrem de ridicată pentru toate viitoarele târguri", a declarat Iren Arsene Mate, director Curtea Veche Publishing.

"Preşedintele a ales ca instrument de comunicare, şi în timpul campaniei electorale, şi ulterior, cartea. Alături de mesajul transmis direct în prima zi a târgului - «cultura ne salvează!»-, atenţia îndreptată de Klaus Iohannis către carte ne dă speranţa recuperării distanţei dintre noi şi restul Europei în ceea ce priveşte lectura", a mai declarat Iren Arsene.

După anunţarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale, pentru Klaus Iohannis, prezenţa la Gaudeamus a fost prima apariţie publică într-un alt context decât cel politic. Lansarea volumului "Pas cu pas" a avut loc pe 19 noiembrie, la standul Curtea Veche Publishing, şi a fost urmată de o sesiune de autografe. La eveniment au participat peste 3.500 de persoane şi au fost vândute aproximativ 4.000 de volume, epuizându-se astfel primul tiraj al cărţii.

Preşedintele ales al României nu a părăsit târgul până nu a oferit autografe tuturor celor care au aşteptat răbdători timp de câteva ore să îl întâlnească, organizatorii fiind nevoiţi să prelungească programul cu peste o oră.

Lansarea cărţii este considerată un fenomen editorial, din punctul de vedere al numărului de participanţi, la eveniment şi al numărului de cărţi, vândute la un târg de profil, într-un interval atât de scurt, mai spun reprezentanţii editurii Curtea Veche.

 

Mai multe pe Mediafax.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
daca . . .
25 Nov 00:36
Daca explica in carte reteta miraculoasa prin care si-a tras cele nshpe case , atunci voi cumpara cartea .
Răspunde
2 0
Dan Vasilescu
24 Nov 21:44
Cat timp trebuie pentru a realiza un tiraj de 4000 de exemplare? Cate tirajuri s-au tras ? Cartile care se gasesc in fata la Bucur Obor, din care tiraj fac parte ??????????????????????????????????
Răspunde
2 0
sceptic
25 Nov 00:37
2 Va sfarsi prin a le dona la sate . Le gasesc aia o intrebuintare mai lumeasca .
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?