Aurescu: Sistemul antirachetă de la Deveselu, o preocupare pentru Moscova

 
 Aurescu: Sistemul antirachetă de la Deveselu, o preocupare pentru Moscova
 Aurescu: Sistemul antirachetă de la Deveselu, o preocupare pentru Moscova

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, marți, că sistemul antirachetă de la Deveselu reprezintă o preocupare pentru Moscova, întrucât acesta este o garanție că România nu se va întoarce sub o altă sferă de influență. Aurescu a subliniat faptul că singurul argument în virtutea căruia Rusia nu este de acord cu sistemul antirachetă de la Deveselu este unul politic, informează Agerpres.

"Argumentele sunt foarte clare, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere juridic. Rămâne un singur argument, cel politic. De ce acest sistem provoacă preocupare la Moscova? Pentru că el reprezintă în România, prin baza de la Deveselu, o prezență permanentă americană pe teritoriul României, deci o garanție de securitate pe care România o are și care reprezintă garanția faptului că România nu se va întoarce sub o altă sferă de influență", a declarat Bogdan Aurescu.

Șeful diplomației române a demontat argumentul venit dinspre Federația Rusă, potrivit căruia sistemul instalat la Deveselu "ar afecta capacitatea de descurajare nucleară a Moscovei".

"Nu poți spune că 24 de interceptori care vor fi plasați în România, împreună cu alți 24 de interceptori care vor fi, probabil, plasați în Polonia în 2018, pot să afecteze capacitatea Rusiei de a lovi cu sute de rachete intercontinentale, cu o capacitate deosebită, cu tot felul de măsuri de protecție și de deviere a eventualilor interceptori", a explicat Bogdan Aurescu, la un post de televiziune.

 

Mai multe pe Agerpres.

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?