Augustin Lazăr, gest surprinzător! A anunţat că renunţă la un premiu şi şi-a cerut scuze

 
ORA 14.00 - Procurorul general Augustin Lazăr face declaraţii în scandalul momentului
ORA 14.00 - Procurorul general Augustin Lazăr face declaraţii în scandalul momentului

Gest neaşteptat al procurorului general Augustin Lazăr. Acesta a anunţat, marţi, că cedează premiul acordat de Grupul pentru Dialog Social pe 2018. Procurorul general al României a anunţat că va transmite premiul lui Iulius Filip şi foştilor deţinuţi politici din România. Gestul vine ca urmare a faptlului că Lazăr a fost acuzat în ultima perioadă de poliţie politică în perioada comunistă, însă procurorul general a dezminţit aceste acuzaţii. Procurorul general al României anunță că transmite premiul acordat de Grupul pentru Dialog Social, pentru "merite deosebite în lupta anticorupţie", foștilor deținuți politic, inclusiuv lui Iulius Filip, cel a cărui eliberare este acuzat că a locat-o, în 1986, din poziţia de președinte al comisiei de eliberare de la penitenciarul Aiud.

După ce a mulţumit Grupului pentru Dialog Social pentru premiul acordat, pe care l-a considerat o recunoaștere a eforturilor și rezultatelor Ministerului Public în lupta anticorupție, procurorul şef a făcut anunţul surprinzător.

"În acest context, am luat decizia de a transmite premiul GDS celor care – cu prețul vieții sau al unor suferințe inimaginabile – au făcut posibil ca astăzi noi să ne putem exprima liber, să trăim într-o societate democratică, să revenim acolo unde ne este locul, în Europa.

Transmit acest premiu domnului Iulius Filip și tuturor dizidenților din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România, o dată cu asigurările mele că astăzi Ministerul Public este o instituție care activează la cele mai înalte standarde profesionale. Folosesc acest prilej pentru a exprima încă o dată regretul pentru dramele și suferințele trăite de luptătorii anticomuniști, prin al căror curaj și sacrificiu a fost scrisă cea mai demnă pagină din istoria contemporană a României", a mai transmite Augustin Lazăr.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?