Augustin Lazăr acuză Antena 3 de dezinformare

 
Augustin Lazar
Augustin Lazar

Parchetul General a trimis un drept la replică pentru acuzațiile venite din partea postului tv Antena 3. Procurorul General susține că postul tv a dezinformat, menționând că nu s-a solicitat un punct de vedere inainte de difuzarea materialului.Parchetul General a transmis, vineri, un drept la replică, după ce Antena 3 a prezentat, seara trecuta, un material in care se sustinea ca Augustin Lazar a copiat fragmente din proiectul de management al lui Tiberiu Nițu.

Procurorul general susține că postul tv a dezinformat, menționând că nu s-a solicitat un punct de vedere inainte de difuzarea materialului.

"În cursul zilei de ieri, 1 noiembrie 2018, în cadrul emisiunii Sinteza zilei, difuzată pe postul dumneavoastră de televiziune începând cu orele 21.41, realizator Mihai Gâdea, au fost prezentate o serie de informații calomnioase referitoare la activitatea domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Precizăm faptul că, anterior difuzării emisiunii menționate, instituția dumneavoastră nu ne-a solicitat un punct de vedere asupra aspectelor pe care urma să le abordeze, consecința directă fiind dezinformarea opiniei publice. 

În aceste condiții, având în vedere legislația în materie, care guvernează activitatea în domeniul audiovizualului, vă solicităm difuzarea unui drept la replică în condiții de proporționalitate (timp de difuzare, audiență etc. ), astfel încât prejudiciile de imagine cauzate domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, să beneficieze de o justă compensare.

În mod concret, vă solicităm ca postul dumneavoastră de televiziune să facă următoarele clarificări/precizări, prin prezentarea/difuzarea următorului text:

“În cadrul emisiunii Sinteza zilei, difuzată în cursul zilei de 1 noiembrie 2018, opinia publică a fost dezinformată în legătură cu proiectul managerial al domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, despre care s-a susținut, în mod fals, că a fost <> prin sistemul copy-paste dintr-un alt proiect managerial.

Intenția jurnaliștilor postului Antena 3 de a dezinforma este evidentă întrucât, anterior difuzării emisiunii, nu au solicitat un punct de vedere domnului Augustin Lazăr. În condițiile în care nu s-a depus această minimă diligență pentru cunoașterea adevărului, domnul procuror general Augustin Lazăr face următoarele precizări: <>.

Prezentarea de către postul Antena 3 a unei situații de fapt nereale privind proiectul managerial al domnului Augustin Lazăr este de natură să aducă prejudicii de imagine atât instituției procurorului general, cât și sistemului judiciar în ansamblu, având în vedere calitatea acestuia de conducător al Ministerului Public”", este dreptul la replica al Parchetului General.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?